Práce na rozšírení diaľničnej križovatky D1-D3 boli ukončené, začala sa oprava Nemocničnej ulice


Foto: Práce na rozšírení diaľničnej križovatky D1-D3 boli ukončené, začala sa oprava Nemocničnej ulice Foto: KR PZ Žilina

Dopravné obmedzenia na diaľniciach D1 a D3 v okolí Žiliny skončili, motoristi tak môžu úseky medzi Žilinou a Bytčou plne využívať. Rozšírenie križovatky v Hričovskom Podhradí bolo oficiálne ukončené, cesta má po novom v mieste križovania štyri jazdné pruhy.

Dokončovacie práce prebiehali na dve etapy a počas realizácie bolo potrebné úplne uzavrieť kľúčové úseky ciest. V dôsledku obmedzení dochádzalo k vzniku rozsiahlych kolón nielen v Žiline ale aj v Bytči a okolí. Prvá etapa odštartovala vo štvrtok 6. mája a druhá v sobotu 15. mája.

Hlavná stavebná činnosť prebiehala v Hričovskom Podhradí už od minulého roka. Teraz v čase odstavenej premávky zhotoviteľ frézoval starý asfaltový kryt vozovky a vykonával pokládku nových vrstiev. Súčasťou finalizačných prác bola aj realizácia vodorovného dopravného značenia.

Rozšírenie jazdných pruhov o zaraďovacie a odbočovacie vykonala Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na základe požiadavky Ministerstva vnútra SR a Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.


Motoristov však čakajú ďalšie obmedzenia, v Žiline sa začala rekonštrukcia ulice Nemocničná. Výmena asfaltového krytu vozovky bude trvať päť týždňov, čiastočné uzávierky jazdných pruhov sa uskutočnia v termíne od 22. mája do 27. júna 2021.

Podľa zmluvy zverejnenej v centrálnom registri si SSC objednala práce od združenia spoločností EUROVIA - DOPRASTAV. Cena za rekonštrukciou vozovky je pevná a predstavuje sumu 457 569 EUR vrátane DPH.

Premávka bude usmerňovaná do voľného jazdného pruhu prenosným dopravným značením, v prípade potreby bude regulácia dopravy zabezpečená náležite poučenými a ustrojenými osobami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu