V predajni potravín na Liptove ponúkali tabakovú zmes bez dokladu, colníci zaistili takmer 12 kilogramov


Foto: V predajni potravín na Liptove ponúkali tabakovú zmes bez dokladu, colníci zaistili takmer 12 kilogramov Foto: Colný úrad Žilina

Colníci z Trstenej našli pri kontrole obchodu s potravinami v regióne Liptova viacero igelitových vreciek, ktoré boli naplnené sušenou tabakovou surovinou. Časť z nich bola v predajných priestoroch a ďalšie sa nachádzali v sklade.

Na všetkých objavených baleniach chýbala potrebná kontrolná známka. Majiteľka predajne navyše nemala od tovaru ani žiadne doklady o tom, ako ich nadobudla.

„Uviedla, že ho kupuje od neznámeho pána, ktorý jej sušený tabak ponúkol už viackrát. Keď sa colníci zaujímali o to, pod akým pomenovaním ho predáva, odpovedala, že tento tovar neeviduje cez online registračnú pokladňu,“ spresnila Božena Chríbiková z Colného úradu Žilina.

Pre viaceré pochybenia colníci zabezpečili držiteľke 75 balení s celkovou hmotnosťou 11 500 g sušenej suroviny a vzorku poslali do colného laboratória, kde prešla odbornou expertízou.

„Expertíza potvrdila, že ide o tabakovú zmes, ktorú je možné naplniť do cigaretovej dutinky a vyfajčiť. Majiteľka teraz bude musieť zaplatiť ušlú spotrebnú daň z tabakových výrobkov a zrejme ju neminie ani pokuta zo spáchania správneho deliktu,“ dodala hovorkyňa žilinských colníkov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina