FOTO: V Žilinskom kraji došlo k ďalšiemu rozsiahlemu požiaru lesa, zasahovalo viac než 30 hasičov


FOTO: V Žilinskom kraji došlo k ďalšiemu rozsiahlemu požiaru lesa, zasahovalo viac než 30 hasičov
Galéria: 5 fotiek
Foto: Hasiči Makov

Po nedávnom požiari lesnej mladiny, ktorý vypukol v katastri mestskej časti Žilina - Trnové, zasahovali hasiči v utorok 11. mája pri rovnakom prípade na Kysuciach. Krátko pred 16:00 hod. začal horieť les vo veľmi ťažko prístupnom teréne v obci Makov - časť Trojačka.

Na miesto bolo vyslaných viac než 30 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Oheň sa kvôli silnému vetru rýchlo šíril po rúbanisku v strmom teréne, pričom zasiahol plochu o rozlohe približne 1000 x 1000 metrov.

Likvidáciu zabezpečovali hasiči z Čadce, Turzovky, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Vysoká nad Kysucou, Turzovka, Korňa a Makov, Zákopčie a Horný Kelčov.


Príslušníkom Hasičského a záchranného zboru komplikoval prácu najmä ťažko dostupný strmý terén a silný vietor. Úplne zlikvidovať požiar sa im podarilo až po približne piatich hodinách od začatia zásahu.

„Hasičom sa rozsiahly požiar v obci Makov podarilo po viac ako troch hodinách lokalizovať a zabrániť jeho ďalšiemu rozširovaniu. Požiar vypukol v strmom teréne, pričom plamene zachvátili rúbanisko a lesný porast,“ spresnil Hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu