V centre mesta nahlásili muža sediaceho v aute dva dni bez pohnutia, na miesto privolali záchranárov


Foto: V centre mesta nahlásili muža sediaceho v aute dva dni bez pohnutia, na miesto privolali záchranárov

Mestskí policajti v Žiline sa počas výkonu svojej služby stretávajú s rôznymi prípadmi. Veľkú časť z nich im hlásia obyvatelia na telefonickú linku, mesačne takto zaevidujú niekoľko stoviek podnetov, ktoré následne preverujú a riešia. 

Inak tomu nebolo ani na prelome apríla a mája, kedy zaevidovali a vyriešili počas jedného týždňa až 385 priestupkov. Okrem toho preverovali a riešili aj 204 obyvateľmi nahlásených prípadov a udalostí na území mesta.

V utorok 27. apríla popoludní zatelefonoval na linku mestskej polície oznamovateľ, ktorý nahlásil osobu sediacu v aute bez pohnutia dlhší čas. Muž sa nachádzal vo vozidle značky Renault, ktoré bolo zaparkované na ulici Juraja Fándlyho v centre mesta.

„Na mieste zistený muž, ktorý hliadke MP uviedol, že už päť dní nejedol, zle sa cíti, nemôže chodiť, prišiel o byt a v aute prespáva. Po zhodnotení jeho zdravotného stavu mu bola na miesto privolaná sanitka, ktorá ho následne previezla na ošetrenie,“ spresňuje MP Žilina.


Príslušníci žilinskej mestskej polície tiež koncom apríla pomáhali v pátraní svojim kolegom z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - východ. V piatok 30. apríla približne hodinu po polnoci hľadali osobu s autizmom vo veku 14 rokov.

Chlapec odišiel z domu na neznáme miesto, hliadky sa ho preto snažili čo najskôr vypátrať. Krátko pred pol štvrtou hodinou ráno prijali telefonický oznam ohľadom pohybu chlapca s autistickým správaním pri vchode do hypermarketu Tesco na ulici Košická.

Hliadka mestskej polície dorazila na miesto, aby hlásenie preverila. Pri vstupe do obchodu našla hľadaného chlapca, ktorého následne previezla späť domov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina