19-ročná cyklistka, ktorá pri prechádzaní cez priecestie narazila do vlaku, sa zranila len ľahko


Foto: 19-ročná cyklistka, ktorá pri prechádzaní cez priecestie narazila do vlaku, sa zranila len ľahko Foto: KR PZ Žilina

V utorok 4. mája došlo v ranných hodinách k dopravnej nehode na železničnom priecestí pri Ružomberku. Po zrážke cyklistky s vlakom na hlavnej trase Bratislava - Košice meškali viaceré vlakové spojenia.

K nehode došlo krátko po siedmej hodine ráno na železničnom priecestí v obci Likavka. Podľa polície mala mladá cyklistka pri prechádzaní cez označené priecestie naraziť do vlaku.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 19-ročná vodička vykonávala jazdu na bicykli cez železničné priecestie chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, kde narazila do ľavého boku prechádzajúceho vlaku,“ potvrdil žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpela cyklistka predbežne ľahké zranenia. Alkohol u 28-ročného rušňovodiča ani cyklistky zistený nebol. Hmotnú škodu predbežne vyčíslili na sumu 150 eur. Vlakovú dopravu na prvej koľaji museli prerušiť na približne 40 minút a na druhej koľaji po dobu takmer jednej hodiny.


Zranená žena bola prevezená na ošetrenie do nemocnice, kde bola následne hospitalizovaná. Jej stav je stabilizovaný, pri zrážke našťastie neutrpela žiadne vážnejšie poranenia.

„Ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ dodal policajný hovorca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina