AKTUÁLNE: V piatok 23. apríla odštartuje práce na dostavbe tunela Višňové nový zhotoviteľ


Foto: AKTUÁLNE: V piatok 23. apríla odštartuje práce na dostavbe tunela Višňové nový zhotoviteľ

Dostavba nedokončenej diaľnice D1 vrátane tunela Višňové sa oficiálne začína. Národná diaľničná spoločnosť dnes obdržala oficiálne oznámenie z Úradu pre verejné obstarávanie, ktorý ukončil kontrolu pred podpisom zmluvy.

Už o dva dni tak dôjde k podpisu zmluvy a odovzdaniu staveniska novému zhotoviteľovi. Ten musí stavbu dokončiť najneskôr do konca roka 2023.

Víťazná ponuka na dostavbu kľúčového úseku diaľnice spolu s tunelom Višňové prišla od združenia spoločností Skanska SK a.s. Slovensko, Skanska a.s. Česko, Skanska S.A. Poľsko a bola v sume 254 835 881 eur

„Desať mesiacov tvrdej práce prinieslo prvý výsledok. Národná diaľničná spoločnosť dnes ohlásila, že zhotoviteľom úseku Lietavská Lúčka – Višňové - Dubná Skala bude spoločnosť Skanska. Pevne veríme, že najmä pre tunel Višňové to znamená hrubú čiaru za dlhými rokmi komplikácií a teraz už túto nesmierne dôležitú tepnu dokončíme,“ uviedol minister dopravy Andrej Doležal na sociálnej sieti.


Úsek D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala prechádza katastrami obcí Lietavská Lúčka, Turie, Bytčica, Rosina, Višňové, Porúbka, Vrútky, Lipovec a Turčianske Kľačany.

Celková dĺžka úseku je 13 510 metrov, z toho tunel Višňové má 7460 metrov, súčasťou projektu je aj 7 mostov. Nová diaľnica po dokončení skráti cestu zo Žiliny do Martina približne o 15 minút.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu