Zdieľané bicykle v Žiline nefungujú ani dva týždne a jeden z nich už niekto kompletne zdemoloval


Foto: Zdieľané bicykle v Žiline nefungujú ani dva týždne a jeden z nich už niekto kompletne zdemoloval Foto: BikeKIA

Systém zdieľaných bicyklov BikeKIA bol v Žiline po zimnom období opäť spustený 1. apríla. Neprešli ani dva týždne od začatia prevádzky v novej sezóne a prevádzkovateľ už našiel jeden z bicyklov kompletne zdemolovaný.

Systém zdieľaných bicyklov je k dispozícii všetkým obyvateľom a návštevníkom mesta Žilina zdarma, v záujme pohodlnej a flexibilnej prepravy v meste

„Čo viedlo páchateľa k tomu, aby tak drasticky a úmyselne poškodil bicykel!? Je to pre nás absolútne nepochopiteľné. Naozaj veríme, že sa takýto prípad už nezopakuje a užívatelia systému zdieľaných bicyklov BikeKIA budú môcť aj naďalej používať všetkých 123 bicyklov,“ uvádza BikeKIA na sociálnej sieti.

Prípad poškodzovania majetku už eviduje žilinská polícia, ktorá začala vo veci vyšetrovanie. Pokiaľ má niekto z obyvateľov mesta informácie, ktoré môžu pomôcť dolapiť páchateľa, môže kontaktovať linku 158 alebo najbližšie policajné oddelenie.

Prevádzkovateľ systému zdieľaných bicyklov prosí ľudí, aby v prípade, ak spozorujú akékoľvek poškodzovanie, kontaktovali linku zákazníckej podpory. Zabrániť takémuto konaniu môže aj včasné kontaktovanie mestskej polície.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: BikeKIA