Žilina pripravuje urbanistické štúdie pre ďalšie sídliská, verejnosť sa môže vyjadriť


Foto: Žilina pripravuje urbanistické štúdie pre ďalšie sídliská, verejnosť sa môže vyjadriť Foto: Mesto Žilina

Žilinská samospráva pokračuje v príprave štúdií, ktoré poslúžia na neskoršiu revitalizáciu verejných priestranstiev na sídliskách v Žiline. Aktuálne sa spracováva urbanistická štúdia pre sídliská Hliny V, Hliny VI, Vlčince I a Vlčince IV. Obyvateľov preto vyzýva radnica, aby sa zapojili do procesu tvorby budúcej podoby lokalít.

„Cieľom pripravovaných štúdií je vytvoriť priestor, ktorý bude jeho obyvateľom poskytovať plnohodnotné, atraktívne, funkčné a esteticky vyvážené obytné prostredie sídliska. Zároveň budú štúdie slúžiť ako východiskový podklad pre spracovanie následných projektových dokumentácií obnovy verejných priestorov uvedených sídlisk,“ informuje mesto Žilina.

Participatívne plánovanie má už niekoľko konkrétnych výsledkov, urbanistické štúdie existujú pre sídliská Hliny I-II, III-IV, VII a VIII plus lokalitu Pod nemocnicou. Pred nástupom koronakrízy bola súčasťou participatívneho plánovania séria stretnutí - na úvodných obyvatelia popísali svoje problémy v lokalite, kde žijú a navrhli prípadné riešenie.

Následne ich tvorcovia štúdie zapracovali do návrhov, ktoré opätovne predstavili verejnosti. Účastníci stretnutí aj široká verejnosť mohli pripomienkovať aj tieto návrhy. Výsledkom sú tak vízie o tom, ako by mal vyzerať verejný priestor na sídliskách, ktoré reflektujú požiadavky obyvateľov a snažia sa riešiť ich problémy.

V dôsledku pandémie sa môžu k sídliskám záujemcovia vyjadriť v papierovej alebo elektronickej podobe. „Budeme radi, ak si nájdete čas a vyplníte náš dotazník, či už v papierovej, alebo elektronickej podobe. Vašimi postrehmi a názormi tak budete môcť aj vy ovplyvniť navrhované riešenie revitalizácie lokality, v ktorej bývate,“ informuje radnica.

Dotazník k revitalizácii sídlisk Hliny V a VI nájdete na tomto internetovom odkaze

lnk.sk/klmv


Dotazník k revitalizácii sídlisk Vlčince I a IV nájdete na tomto internetovom odkaze

lnk.sk/atet


 

 

 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina