VIDEO: Rysica Lea strávila v zázrivskej záchrannej stanici 10 mesiacov, následne ju vypustili do prírody


Foto: VIDEO: Rysica Lea strávila v zázrivskej záchrannej stanici 10 mesiacov, následne ju vypustili do prírody Foto: Záchranná stanica pre zranené živočíchy v Zázrivej

Záchranná stanica pre zranené živočíchy v Zázrivej zverejnila spomienkové video na rysicu Leu, o ktorú sa starali približne desať mesiacov a následne ju v máji vypustili do voľnej prírody. Odborníkom na stanici sa podarilo zachrániť už vyše dvetisíc živočíchov z voľnej prírody.

Práve preto sa v najbližšej dobe rozšíri, aby pomohla ešte väčšiemu počtu zranených zvierat a dobudovala ekocentrum pre návštevníkov. Za týmto účelom prebieha aj kampaň na portáli Startlab, do ktorej skončenia zostáva 21 dní. Peniaze chcú použiť na rozšírenie stanice o malý lesík, vďaka ktorému zväčšia možnosti pre väčšie druhy počas rehabilitácie.

Priestor je potrebné oplotiť a vybudovať prístrešok, ďalšie peniaze pomôžu upraviť návštevnú zónu - pridať náučné prvky pre deti, ktoré stanicu v hojných počtoch navštevujú. Ak sa vyzbiera vyššia ako predpokladaná cieľová suma, peniaze budú použité na opravy voliér a potravu pre zvieratá.

„Vznikli sme ako stanica zameraná na záchranu orla skalného. Dnes vieme prijať každé zviera a situácia u nás kopíruje prírodu – s príchodom zimy dominujú vtáky, ktoré nemohli odletieť. Na jar zase mláďatá rôzneho druhu. A celý rok zvieratá, ktoré sa zranili kvôli nám ľuďom – pri náraze do presklených budov, pri dopravných nehodách či pri zásahu elektrickým prúdom,“ dodáva pre kampaň Metod Macek, zakladateľ Záchrannej stanice v Zázrivej.

Projekt Šanca pre zranené zvieratá nájdete na tomto odkaze - https://www.startlab.sk/projekty/1901-sanca-pre-zranene-zvierata/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu