V Žiline vám z antigénového výteru namaľujú obraz podľa odobratých nosných charakteristík osobnosti


Foto: V Žiline vám z antigénového výteru namaľujú obraz podľa odobratých nosných charakteristík osobnosti Foto: ilustračné

Slovensko patrí medzi popredné krajiny v intenzite testovanie na svete, skupina kreatívcov zo Žiliny a okolia sa preto rozhodla využívať odobraté antigénové testy na novú formu umenia. Pomocou nosných výterov a analýzy paličiek určia záujemcom takzvané nosné charakteristiky osobnosti, a na ich základe následne vytvoria jedinečný obraz.

Túto formu digitálneho umenia dostanete obratom do svojej mailovej schránky zapísanej pred začiatkom testu v prípade, že ste na testovaní zaškrtli záujem o jedinečné umelecké dielo. Každý obraz je podpísaný technológiou NFT tokenov, takže si môžete byť istí, že váš obraz je unikátny.

„Väčšina namaľovaných digitálnych diel by sa dala zaradiť do impresionizmu či expresionizmu. Stalo sa však, že niektorí ľudia boli na testovaní nervózni a vulgárni na testovací personál. V tom prípade vyšiel dosť nepekný obraz v odtieňoch čiernej, zaradili by sme ho do umeleckého smeru cholerizmus,“ dodáva Anton Šušieň, poľský umelec z pohraničia, ktorý sa na vývoji jedinečnej technológie podieľa.


Spolu bolo takto vytvorených už niekoľko stoviek umeleckých diel v Žilinskom okrese, ďalšie stovky výterov čakajú na spracovanie. Aj preto sa očakáva, že v najbližších dňoch až týždňoch sa postupne začnú objavovať na Facebooku vo forme profilových fotografií.

Umelecký kolektív pripravil toto jedinečnú akciu len počas dnešného dňa, 1. apríla na Deň bláznov. Preto ak máte záujem o obraz, pýtajte si ho u testovacieho personálu. Vzhľadom na to, že kapacita je mimoriadne obmedzená, môže sa vám stať, že pri registrácii nebude testovací personál vedieť, o čo sa jedná. Vtedy je potrebné dodať heslo „Pre môj obraz, prosím slušne, odoberte moje šušne”

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu