Hasiči majú nové posily, brány Strednej školy požiarnej ochrany v Žiline opustili ďalší absolventi


Foto: Hasiči majú nové posily, brány Strednej školy požiarnej ochrany v Žiline opustili ďalší absolventi
Galéria: 6 fotiek
Foto: Hasičský a záchranný zbor

Stredná škola požiarnej ochrany v Žiline je zariadenie Hasičského a záchranného zboru a Ministerstva vnútra SR, ktoré plní funkciu strednej odbornej školy a rezortného vzdelávacieho zariadenia.

Úplné stredné i vyššie odborné vzdelanie poskytuje formou diaľkového štúdia. Spolupracuje pritom so strednými a vysokými školami, ktoré zabezpečujú výučbu so študijným zameraním na ochranu pred požiarmi. 

Škola bola slávnostne otvorená v roku 1970 a sídlila na Námestí požiarnikov v centre Žiliny. Neskôr sa presťahovala do Saleziánskeho domu na Rajeckej ceste, odkiaľ sa o niekoľko rokov presunula do mestskej časti Považský Chlmec, kde sídli dodnes.

V areáli školy boli postupne vytvorené podmienky pre výučbu teoretických predmetov aj pre praktický výcvik. Výučba prebieha v jedenástich špecializovaných učebniach a vo vonkajších výcvikových priestoroch. Pedagogický kolektív je zložený z 32 príslušníkov.


V uplynulých dňoch opustili brány školy ďalší absolventi, ktorí po skončení základnej prípravy posilnia rady Hasičského a záchranného zboru. Príprava bola aj tento rok ukončená teoretickými a praktickými skúškami pred komisiou. Prebiehala však za prísnych epidemiologických opatrení stanovených hygienikom.

V priestoroch školy sa realizujú rôzne cvičenia, ktoré navodzujú reálne situácie pri požiaroch, dopravných nehodách či iných udalostiach.

Cvičenia sú výbornou formou vzdelávania, ktoré prebiehajú v Hasičskom a záchrannom zbore. Hasiči počas nich získavajú široké spektrum vedomostí, zručností a skúseností, s ktorými sa denne stretávajú pri výkone svojej služby.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Hasičský a záchranný zbor