Atlétky AO Žilina priviezli z halových majstrovstiev jednu striebornú a dve bronzové medaily


Foto: Atlétky AO Žilina priviezli z halových majstrovstiev jednu striebornú a dve bronzové medaily Foto: AO Žilina

Počas víkendu 20. a 21. februára sa v Bratislave uskutočnili halové Majstrovstvá SR mužov a žien v atletike, na ktoré sa nominovali aj atlétky AO Žilina -  Veronika Kuricová, Emma Paulínyová a Zuzana Michaličková. Všetky tri pretekárky sú vekom ešte juniorky, no súťažili už vo vyššej kategórii.

Ako prvá do boja zasiahla Veronika, a to v skoku do výšky, ktorý vzhľadom na situáciu nemala ani kde trénovať. S disciplínou sa popasovala výborne a výkon 160 centimetrov jej priniesol 4. priečku.

„Veronika atakovala aj tretie miesto, najmä v druhom pokuse na výške 165cm, kedy sa už zdalo, že preletí cez latku, avšak nohami ju zhodila. V skoku do diaľky Veronika výkonom 486 cm nepostúpila do finálovej osmičky a získala 10. miesto. V sobotu sa ešte predstavila na 1500m trati Zuzana, ktorá chcela atakovať osobný rekord, nakoniec to nevyšlo, ale bronzová medaila potešila,“ uviedol tréner AO Žilina Roman Coma.

V zbieraní cenných kovov pokračovali športovkyne v nedeľu, kedy Emma Paulínyová vo svojej disciplíne 800m v super finiši získala zaslúženú striebornú medailu. O pár minút už bola na konte ďalšia, tentokrát bronzová medaila – získala ju Zuzana Michaličková po statočnom výkone a boji v behu na 3000m.

„Bilancia 1 striebro a dve bronzové medaile nám v konečnom hodnotení oddielov priniesla 15. priečku. Dievčatám patrí veľká vďaka za predvedené výkony v týchto ťažkých tréningových podmienkach, pričom opäť potvrdili, že náš oddiel a samotní zverenci už dlhé roky patria medzi slovenskú špičku. A zároveň príkladne reprezentujú nielen oddiel, ale aj mesto Žilina,“ doplnil hlavný tréner.


 

 

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: AO Žilina