Polícia obvinila osoby, ktoré na Oravu vozili tony nebezpečného prachu, odstránenie bude stáť milióny


Foto: Polícia obvinila osoby, ktoré na Oravu vozili tony nebezpečného prachu, odstránenie bude stáť milióny Foto: KR PZ Žilina

Žilinská polícia informuje o prípade dvoch právnických a dvoch fyzických osôb, ktoré boli vyšetrovateľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinené z pokračovacieho zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Obvinení vozili na Oravu nebezpečný prach z dymových plynov.

„Obvinené osoby mali umiestniť na pozemkoch v  okrese Tvrdošín viac ako 32-tisíc ton prachu z dymových plynov. Uložením nebezpečného odpadu vytvorili na pozemkoch nelegálnu skládku nebezpečného odpadu, v dôsledku čoho došlo k znečisteniu horninového prostredia a k nepriaznivému vplyvu na krajinu,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Rozsah nákladov potrebných na zabezpečenie zhodnotenia alebo zneškodnenia neoprávnene uloženého nebezpečného odpadu bol vyčíslený znalcom na viac ako 5,6 milióna eur. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina