Na Oravskej priehrade sa v pondelok prepadlo a potopilo osobné auto


Foto: Na Oravskej priehrade sa v pondelok prepadlo a potopilo osobné auto

V pondelok 18. januára začala na sociálnych sieťach kolovať fotografia osobného auta značky Audi, ktoré sa prepadlo na zamrznutej vodnej ploche. K udalosti malo dôjsť na Oravskej priehrade, kde vodič skúšal vyjsť s autom na ľad.

Zamrznutá vrstva však pravdepodobne nebola dostatočne hrubá a pevná na to, aby váhu vozidla uniesla. Fotografia potopeného vozidla sa začala medzi ľuďmi šíriť veľmi rýchlo, vznikli už aj jej viaceré verzie s rôznymi vtipnými komentármi.

K preboreniu a potopeniu malo dôjsť v blízkosti brehu. Na odstraňovaní následkov tejto kurióznej nehody sa však nepodieľali hasiči, tí pondelkovú udalosť neevidujú.

„Táto udalosť nebola ohlásená na linku tiesňového volania 150,“ uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Ako si posádka na záberoch s vytiahnutím auta poradila, známe nie je.


V minulosti motoristi skúšali jazdiť autami po zamrznutej vodnej hladine aj v Žiline. Počas januárových tuhých mrazov bola hladina Vodného diela pokrytá súvislým pevným ľadom, čo umožňovalo skúšať podobné kúsky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu