Hasiči dnes ráno zasahovali pri požiari rodinného domu, v interiéri našli ležať jednu osobu


Foto: Hasiči dnes ráno zasahovali pri požiari rodinného domu, v interiéri našli ležať jednu osobu Foto: KR HaZZ v Žiline

Dnes 29. decembra 2020 krátko pred ôsmou hodinou ráno prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline oznámenie o požiari rodinného domu v obci Abramová (okres Turčianske Teplice). Na miesto boli okrem profesionálnych a dobrovoľných hasičov ihneď vyslané všetky záchranné zložky.

„Zasahovali hasiči z Hasičských staníc v Martine a Turčianskych Tepliciach a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Abramová, Kláštor pod Znievom a Slovenské Pravno. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar v interiéri staršieho rodinného domu,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Požiar sa podarilo približne do 20 minút lokalizovať, po otvorení strechy rodinného domu boli zlikvidované všetky skryté ohniská. Z domu bola následne vynesená jedna zranená osoba, u ktorej, žiaľ, lekár konštatoval smrť.

Celý objekt bol po požiari odvetraný a skontrolovaný termokamerou. Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Na likvidácii požiaru pracovalo 5 profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov so šiestimi kusmi techniky. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru, ktorý určí presnú príčinu jeho vzniku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR HaZZ v Žiline