Na Liptove došlo k požiaru drevenej stavby v nadmorskej výške 1 580 metrov, hasiči museli prísť pešo


Foto: Na Liptove došlo k požiaru drevenej stavby v nadmorskej výške 1 580 metrov, hasiči museli prísť pešo Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Vo štvrtok 26. novembra 2020 krátko pred jednou hodinou popoludní prijalo Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline oznam o požiari v kosodrevine v okrese Liptovský Mikuláš.

Plamene zachvátili drevenú stavbu v časti Pod Ježovou, v katastri obce Pribylina (okres Liptovský Mikuláš). Na miesto boli ihneď vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši a z Hasičskej stanice v Liptovskom Hrádku.

„Keďže sa jednalo o neprístupný terén pre techniku a nebolo možné nasadiť vrtuľník, hasiči sa dostali na miesto zásahu peši s jednoduchými hasiacimi prostriedkami. Po príchode bolo zistené, že ide o požiar drevenej stavby v nadmorskej výške 1580 metrov,“ uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Drevený objekt bol pri príchode hasičov v poslednej fáze horenia, pričom v okolí už vyhorel aj porast z kosodreviny. Oheň zasiahol plochu približne 6 000 metrov štvorcových. Hasičom sa krátko po 16:30 hod. podarilo požiar úplne uhasiť.

Požiar v katastri obce Pribylina 26.11.2020 | Zdroj: KR HaZZ v Žiline



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline