Na Solinkách vyrástol nový workout park


Foto: Na Solinkách vyrástol nový workout park
Galéria: 4 fotky

Na ulici Borována žilinskom sídlisku Solinky vyrástol nový park pre nadšencov vonkajšieho cvičenia prevažne s vlastnou váhou. Fenomén cvičenia “workout” sa k nám dostal z USA a v Žiline má už desiatky, ak nie stovky nadšencov. Tým sa teraz po parku na Bôriku podarilo otvoriť ďalší - tentokrát na Solinkách.

Na výstavbe pracovali členovia Workout teamu Žilina

Výstavba trvala 3 týždne, avšak zatiaľ park nie je kompletný a chýba v ňom podlaha. Tá sa neskôr dorobí. Výstavbu realizovala firma Econtra Workout Company a pomáhali jej práve ľudia z Workout Teamu Žilina. Projekt financovala Európska únia, žiadosť sme vypracovali tiež ako Workout Team Žilina. Hlavným poslaním projektu je obmedzenie konzumácie drog a iných škodlivých látok. Chceme dať ľuďom pocit, že sa niečo dá postaviť. Keď sa chce,” priblížil situáciu novootvoreného parku Marek Frťala, ktorý projekt spolu s Dominikom Hriníkom inicioval.

Cieľom je postupne vybudovať aspoň jeden workout park na každom sídlisku, aby ľudia nemuseli navštevovať posilňovňe a platiť za cvičenie. Rovnako tak tréningy sú zadarmo a pripojiť sa môže každý. Viac informácií vždy nájdete na skupine na Facebooku - Workout Team Žilina

Pozrite si aj krátke video Workout Team Žilina




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu