Plaváreň v Žiline dostane nové skrinky a turniketový systém, návštevnosť bude online


Foto: Plaváreň v Žiline dostane nové skrinky a turniketový systém, návštevnosť bude online Foto: Staré skrinky nahradia začiatkom roka nové

Mestská krytá plaváreň v Žiline pokračuje v modernizácii priestorov, okrem vstupu do budovy s bezbariérovou rampou čakajú zmeny aj šatne pre návštevníkov. Pôvodné skrinky vymenia za nové a pribudne aj turniketový systém, ktorý umožní sledovať návštevnosť v reálnom čase. 

Žilinčania sa môžu tešiť na nové lavičky a prezliekacie kabíny, jedna pribudne aj pre imobilných návštevníkov. Turnikety budú umiestnené na všetkých doterajších vstupoch do areálu krytej plavárne.

K zakúpenému vstupu dostanú plavci čipový náramok, ktorý bude odomykať a zamykať skrinky. Rýchlejšie bude vďaka silikónovým náramkom aj odchádzanie z plavárne:

„Po ukončení vstupu vhodí pred turniketom náramok do zberača náramkov a turniket ho pustí von. Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo výhod - zrýchlený a elegantný vstup do areálu, online návštevnosť a informácie na monitoroch vo vestibule a webovej stránke plavárne a nový systém fungovania permanentiek, ktorý pripravujeme,“ potvrdil Ivan Budai, vedúci marketingu Mestskej krytej plavárne Žilina. 

Nákres turniketov a zberača. Zdroj: eks.sk

Práve pomocou náramkov sa budú otvárať nové skrinky, ktoré budú širšie a priestrannejšie. Výška zostane nezmenená. Celkovo ich na plavárni vymenia viac než 300 kusov.


Aj keď je dnes bazén zatvorený kvôli protipandemickým opatreniam, spustenie celého systému na plavárni pripravujú už k začiatku nového roka 2021. Výraznou premenou by v najbližších rokoch mal prejsť celý areál:

„Aktívne pracujeme na modernizácii hlavného vchodu s karuselovými dverami, novým schodiskom a novou rampou pre ZŤP. Pripravujeme v spolupráci s Útvarom hlavného architekta urbanisticko architektonickú súťaž, ktorá určí budúci vzhľad celého areálu kúpaliska s celoročným využívaním pre obyvateľov mesta Žilina,“ dodal Budai. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu