Polícia v Martine stíha muža, ktorý sa s pozitívnym výsledkom zúčastnil opakovaného testovania


Foto: Polícia v Martine stíha muža, ktorý sa s pozitívnym výsledkom zúčastnil opakovaného testovania

Polícia v Martine začala trestné stíhanie vo veci zločinu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. Skutku sa mal dopustiť muž z okresu Martin, ktorý sa v sobotu 31. októbra 2020 opakovane zúčastnil na celoplošnom testovaní v čase, kedy už mal byť v povinnej izolácii.

Muž prišiel prvýkrát na testovanie do odberného miesta v obci Ivančiná v okrese Turčianske Teplice, kde bol diagnostikovaný ako pozitívny na infekčné ochorenie COVID 19. Po vyhodnotení testu dostal pokyny, ktoré však nerešpektoval.

„Po odporúčaní nenastúpil do povinnej izolácie na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu izolácie pozitívnych osôb v rámci celoplošného testovania Spoločná zodpovednosť,“ informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline.

Následne sa opätovne v ten istý deň popoludní dal testovať na odbernom mieste priamo v meste Turčianske Teplice, kde mu mal vyjsť výsledok negatívny. Muž sa tak svojim konaním vystavil trestnému stíhaniu.


Od včerajšieho dňa zaznamenala polícia na Slovensku celkom 24 prípadov opakovaných testov

„To znamená, že občania, ktorým vyšiel test pozitívny, si išli jeho výsledok „overiť“ na iné odberné miesto. Spravili tak napriek jednoznačnému varovaniu, aby tak nerobili. Svojim konaním vystavili nebezpečenstvu ďalších čakajúcich ľudí a členov odberných tímov,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny ohľadom povinnej karantény a ďalších postupov, ktoré ignorovali. Polícia aktívne rieši uvedené prípady a konanie občanov vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina