Sudcovia Okresného súdu Žilina zareagovali na zadržanie kolegu, odsudzujú každé protiprávne konanie


Foto: Sudcovia Okresného súdu Žilina zareagovali na zadržanie kolegu, odsudzujú každé protiprávne konanie Foto: ilustračné

V pondelok zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) na strednom Slovensku v rámci akcie s názvom “PLEVEL” niekoľkých predstaviteľov justície, vrátane sudcu Okresného súdu v Žiline Daniela B.

Zásah súvisí s korupčnou trestnou činnosťou, na ktorej sa mali zadržané osoby podieľať. Polícia vyšetruje podozrenia, že na súdoch v Žiline bolo možné za úplatok vybaviť zmenu alebo zvrátenie rozhodnutia.

V reakcii na zadržanie kolegu zareagovali vo vyhlásení sudcovia Okresného súdu (OS) Žilina, ktorí odsúdili protiprávne a neetické konanie každého sudcu, ktoré je nezlučiteľné s výkonom sudcovskej funkcie. Médiám stanovisko poskytla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.


„Ubezpečujeme verejnosť, že robíme všetko, aby sme pri výkone verejnej moci a svojím správaním v občianskom a osobnom živote prinavrátili stratenú dôveru v nezávislosť a nestrannosť súdnictva v Slovenskej republike,“ uviedli sudcovia OS Žilina. 

O vzatí do väzby štyroch obvinených rozhodoval približne 14 hodín až do dnešného rána Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici, ktorý napokon vzal do väzby všetkých štyroch obvinených. Tí sa odvolali a rozhodovať bude Najvyšší súd SR.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu