Na území Frambora sa opäť objavili olejové škvrny, likvidáciu zabezpečila žilinská mestská polícia


Foto: Na území Frambora sa opäť objavili olejové škvrny, likvidáciu zabezpečila žilinská mestská polícia

V blízkosti Historického Framborského potoka, ktorý sa nachádza pod žilinskou estakádou, boli pred pár dňami objavené olejové škvrny. Podobný prípad sa stal aj minulý rok, kedy ropné látky rozliala v okolí koryta potoka neznáma osoba.

Aj v tomto prípade škvrny ekologicky zlikvidovala hliadka žilinskej mestskej polície. Na prípad upozornila mestská poslankyňa Iveta Martinková, ktorá sa spolu s ďalšími aktivistami dlhodobo podieľa na zveľaďovaní tohto pôvodne zanedbaného územia

„Dostala som informáciu, že na Frambore sa objavili olejové škvrny. Požiadala som mestskú políciu o pomoc a ich odstránenie. Zareagovali promptne a ekologicky ich zlikvidovali,“ uviedla poslankyňa.

K znečisteniu povodia potoka došlo prvýkrát aj napriek tomu, že je miesto monitorované kamerou Mestskej polície (MP) Žilina a tiež viacerými občanmi. Niektorí obyvatelia mesta sa tiež v minulosti pokúšali zbaviť na území rôzneho odpadu, stavebnej sutiny či pneumatík.


„Hliadkou mestskej polície bolo na mieste na základe podnetu zistené, že v okolí potoka sa nachádza znečistenie motorovým olejom. Škvrna bola posypaná absorbentom, ostatky z miesta odobraté a uložené do igelitových vriec za účelom ekologickej likvidácie,“ uviedol Martin Matejko, zástupca náčelníka MP Žilina.

Zbavovanie sa starého motorového oleja vyliatím do prírody je veľmi nezodpovedným riešením. Aj malé množstvo takýchto látok dokáže znehodnotiť tisíce litrov vody a pôdu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu