V Žilinskom kraji je oranžový okres Tvrdošín, mohli by tu zakázať podujatia po 23:00 aj vodné fajky


Foto: V Žilinskom kraji je oranžový okres Tvrdošín, mohli by tu zakázať podujatia po 23:00 aj vodné fajky Foto: ilustračné - pixabay

Po zasadnutí Pandemickej komisie vlády Slovenskej republiky pred niekoľkými dňami informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí o okresoch na Slovensku, ktoré boli k 3. septembru podľa semafora oranžové alebo červené. Zo Žilinského kraja je v oranžovom pásme okres Tvrdošín.

Po zasadnutí vlády by na odporúčania komisie mali pre tieto lokality prijať prísnejšie protiepidemické opatrenia, ktoré budú zamerané na obmedzenia v interiéri a hromadné podujatia. Niektoré obmedzenia by mohli vydať na základe odporúčania aj samosprávy:

„Obmedzenia sa budú týkať zákazu konania hromadných podujatí v interiéri od 23.00 do 6.00 h, s výnimkou svadieb do 150 osôb. Ďalej pandemická komisia odporúča zákaz konania hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a interiéri nad 250 osôb. Odporučí tiež samospráve, aby vydala zákaz konzumácie alkoholu po 22.00 h a zákaz používania vodných fajok,“ informuje ministerstvo.  


Zdroj: scribd.com/user/270940187/projektnsk

Za včerajší deň pribudlo 91 nových prípadov ochorenia pri 2 891 vykonaných testoch, podarilo sa vyliečiť 77 pacientov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva na úrovni 37, aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1 777. 

Zo Žilinského kraja pribudli nakazení práve v Tvrdošíne (6), Ružomberku (2), Kysuckom Novom Meste (1), Liptovskom Mikuláši (1) aj v Žiline (1).

„V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 110 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 90 pacientov. Na JIS je 17 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 7 pacientov,“ dodáva rezort zdravotníctva k dnešnej štatistike.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu