Žilinský atlét Ondrej Malek na majstrovstvách SR dorastu dvakrát zlatý


Foto: Žilinský atlét Ondrej Malek na majstrovstvách SR dorastu dvakrát zlatý Foto: Ondrej Malek z atletického klubu SLÁVIA ŽU Žilina s dvoma medailami

Prvý septembrový víkend v Bratislave patril atletickým súťažiam, počas dvoch dní si na Majstrovstvách SR dorastu a Majstrovstvách SR do 23 rokov zmerali sily s najlepšími aj atléti SLÁVIA ŽU Žilina.

Hlavnou hviezdou žilinského klubu sa stal Ondrej Malek, ktorý dokázal získať hneď dva tituly. V behu na 400 metrov sa predstavil aj Matúš Kurjak, ktorý skončil na peknom finálovom 8. mieste s časom 54,43 s.

Mimoriadne úspešne si počínal Ondrej Malek, ktorý svoj premiérový štart v behu na 2000 metrov cez prekážky suverénnym spôsobom premenil na zisk zlatej medaily s časom 6:22,36s. V nedeľu sa následne postavil na štart behu na 3000 m. 

„Ako držiteľ najlepšieho dorasteneckého času v tohtoročných tabuľkách patril medzi favoritov. Svojim taktickým a vyrovnaným behom spôsobom štart-cieľ nenechal nikoho na pochybách a s prehľadom zvíťazil aj na tejto trati s časom 9:23,78. Zverenec Viktora Trnku tak získal druhú zlatú medailu a titul majstra Slovenska,“ dodáva Martina Michalcová z atletického klubu SLÁVIA ŽU Žilina.


Talentovaný žilinský bežec sa so svojimi časmi nachádza v tohoročných tabuľkách SAZ na prvých miestach v behoch na 1500m, 3000m , 5000m, 10 000m, 2000m prekážky aj 3000 metrov prekážky. V uplynulom týždni sa v Trnave konali M-SR dospelých a ani tu sa nestratil: 

„V behu na 3000m cez prekážky obsadil 6 miesto s časom 10:23,75. Je to skromný človek a športovec, ktorému budeme držať palce aj na blížiacich sa juniorských M-SR. Gratulujeme našim atlétom k výborným výkonom!“ dodáva Michalcová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SLÁVIA ŽU Žilina