AKTUÁLNE: Na Liptove došlo k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasli životy štyroch detí


Foto: AKTUÁLNE: Na Liptove došlo k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasli životy štyroch detí
Galéria: 4 fotky
Foto: Polícia

V obci Liptovský Trnovec (okres Liptovský Mikuláš) došlo dnes 19. augusta v dopoludňajších hodinách k tragickej nehode. Pri zrážke dvoch vozidiel na mieste zomreli až štyri deti a jedna dospelá osoba. Stav jedného z dospelých je kritický, na miesto letí záchranársky vrtuľník.

„Nehodu neprežili 4 maloleté osoby a jedna dospelá osoba, ďalší dvaja pasažieri utrpeli zranenia rôzneho rozsahu. Na mieste zasahuje viacero sanitiek ZZS a záchranársky vrtuľník. Cesta je momentálne uzavretá v oboch smeroch. Hasiči asistujú pri poskytovaní prvej pomoci a vykonávajú na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia,“ spresnilo Prezídium HaZZ.

Ďalšie osoby utrpeli zranenia, ktorých charakter zatiaľ nie je známy, sú však mimo ohrozenia života. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Polícia zasahuje pri vážnej dopravnej nehode na ceste II/584 v Liptovskom Trnovci. Upozorňujeme na uzavretie tejto cesty z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Štyroch účastníkov kolízie v týchto chvíľach prevážajú záchranári do nemocníc v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši. Sú pri vedomí, utrpeli najmä stredne ťažké a ľahšie poranenia.

Aktualizácia

V bielej dodávke z východného Slovenska sa prepravovalo celkom 9 osôb z toho 5 detí. Štyri deti vo veku okolo 11 rokov na následky vážnej nehody zomreli, z dospelých osôb jedna zraneniam podľahla, dve sú ťažko zranené a vodič vyviazol takmer bez zranení.

V tmavej dodávke s nemeckým evidenčným číslom sa prepravovali celkom 3 osoby z toho jedno dieťa. Všetci členovia posádky utrpeli pri náraze len ľahké zranenia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu