Na Kysuciach došlo v noci k požiaru nákladného auta, zasahovali hasiči z dvoch okresov


Foto: Na Kysuciach došlo v noci k požiaru nákladného auta, zasahovali hasiči z dvoch okresov Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

V noci zo štvrtku na dnes 7. augusta došlo na Kysuciach k požiaru návesu nákladného vozidla. Hlásenie o udalosti, ktorá sa stala na ceste prvej triedy I/11, prijalo Krajské operačné stredisko Integrovaného záchranného systému v Žiline v čase o 01:45 hod.

Vozidlo bolo odstavené na frekventovanom hlavnom ťahu medzi Žilinou a Čadcou v katastri obce Kysucký Lieskovec (okres Kysucké Nové Mesto). Operačné stredisko vyslalo na miesto hasičov z Hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste a z Hasičskej stanice v Čadci.

Odstraňovanie následkov požiaru | Zdroj: Dopravný servis Kysuce

„Išlo o požiar odstaveného návesu v jazdnom pruhu, ktorý tvoril prekážku na ceste. Požiar sa šíril od náprav. Hasiči požiar do 45 minút lokalizovali. Po otvorení zadných dverí pomocou termokamery náves skontrolovali a dohasili kryté ohniská požiaru. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali pomocou autonómnych dýchacích prístrojov,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Pri požiari našťastie nedošlo k zraneniu osôb, príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania. Na miesto bol prizvaný aj zisťovateľ príčin požiarov a pracovníci diaľničnej patroly na označenie prekážky na ceste. Počas zásahu bola premávka na frekventovanom hlavnom ťahu prerušená. Po uhasení požiaru bola premávka riadená políciou v jednom jazdnom pruhu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline