Žilinskí mestskí policajti vypátrali troch mužov podozrivých z falšovania bankoviek


Foto: Žilinskí mestskí policajti vypátrali troch mužov podozrivých z falšovania bankoviek Foto: Mestská polícia Žilina

Príslušníci mestskej polície v Žiline pomohli v sobotu 1. augusta 2020 pri pátraní po troch podozrivých mužoch. O súčinnosť boli požiadaní krátko pred dvanástou hodinou na obed telefonicky z Policajného zboru.

Traja muži mali byť podozriví zo spáchania trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

„Podľa popisu boli podozrivé osoby hliadkou MP zistené v centre mesta na ulici Daniela Dlabača. V spolupráci s hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina východ, ktorá prišla na ulicu z opačnej strany, boli podozriví zadržaní,“ spresňuje mestská polícia na svojom webe.

Rumunskí občania boli predvedení na útvar Policajného zboru, kde policajti vykonali ďalšie procesné úkony. Hliadke mestskej polície sa po približne hodine podarilo nájsť aj zaparkované motorové vozidlo patriace podozrivým mužom, ktoré mohlo mať súvis s trestnou činnosťou.


„Počas uplynulého víkendu skončil v rukách žilinských policajtov 29-ročný občan Rumunska, ktorý si mal od doposiaľ nestotožnenej osoby zaobstarať 9 kusov falzifikátov bankoviek nominálnej hodnoty 50 eur a tieto sa pokúsil dať do obehu,“ spresňuje žilinská polícia.

Mladý muž sa pokúšal bankovkami platiť minimálne v troch prevádzkach v meste Žilina a okolí, pričom v jednej sa mu to aj podarilo. Vyšetrovateľ zadržaného muža obvinil zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a spracoval podnet na väzobné stíhanie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina