Päť exkluzívnych veľkometrážnych bytov v centre Žiliny, ktoré sú aktuálne voľné


Foto: Päť exkluzívnych veľkometrážnych bytov v centre Žiliny, ktoré sú aktuálne voľné

Aj žilinský trh s nehnuteľnosťami charakterizuje výrazný vyšší dopyt ako je ponuka, napriek tomu centrum a jeho blízke okolie skrýva výnimočné byty s veľkometrážnou rozlohou, ktoré sú k dispozícii. Päť exkluzívnych štvorizbových a päťizbových bytov, za ktoré by sa nemuseli hanbiť ani svetové metropoly, predstavuje známa realitná kancelária MGM Reality.

Prvé dva byty, kde by mohla bývať žilinská smotánka, nájdeme v centre na Radlinského ulici, teda v zóne, ktorá každým rokom rastie na svojej hodnote. Čoraz viac ju preto vyhľadávajú developeri, a to najmä pre atraktívnu polohu a tiché prostredie vnútroblokov.

Vznikajú tu nové rezidenčné projekty aj administratívne budovy a pretvára sa celé okolie. „Z investičného hľadiska sa cena bude len zvyšovať, k čomu prispeje aj, napríklad, už zahájená rekonštrukcia železničnej trate vrátane posunutia koľajiska a vybudovania protihlukových zábran. Oba byty sú v zrekonštruovanom bytovom dome a majú samostatné plynové kúrenie. Medzi najväčšie bonusy patria nízke mesačné náklady a hlavne parkovacie státie zahrnuté už v cene bytu,“ vysvetľuje Mário Glos z MGM Reality. 

4 izbový byt je výnimočný svojou priestrannosťou (112 m2) a dispozíciou, jej variabilitou a presvetlenosťou 

Orientácia východ-západ, celodenné slnko a bezkonkurenčná cena 139 734 EUR vrátane parkovacieho státia robia z tejto ponuky tú najlepšiu na trhu.

5 izbový byt poskytuje až 144 m2 (vrátane 6 m2 pivnice a loggie 12 m2). Moderná otvorená dispozícia kuchyne s jedálňou a obývacou izbou má viac ako 50 m2, čo je dnes štandardná výmera samostatného 2 izbového bytu.

Cena vrátane parkovacieho miesta je 179 408 EUR, po odrátaní hodnoty parkovacieho miesta vychádza 1 m2 na neuveriteľných 1 174 EUR/m2, čo je úplne bezkonkurenčne najlepšia cena v Žiline.

Navyše byt prešiel rekonštrukciou (kuchynská linka, spotrebiče, elektroinštalácia, znížené stropy, tapety a pod.) a je možné sa doň okamžite nasťahovať

Zo spodnej časti centra sa presúvame na jeho vrchný okraj, ktorým je koniec Bulváru. Tu vzniká štýlová novostavba Komenského rezidencia, ktorá okrem bytov ponúka aktuálne na predaj alebo prenájom aj obchodné priestory.

„V tomto projekte sa spolu snúbi história s budúcnosťou a nadčasovosťou. Budúci vlastníci okrem kvalitného bývania kúpou získajú aj status vlastníctva výnimočnej nehnuteľnosti. Tieto byty boli vypredané, ale Covid-19 spôsobil, že sa vrátili späť z rezervácie do predaja. Naskytá sa preto šanca na ich kúpu pre nových klientov,“ vysvetľuje Glos.

4 izbový byt o výmere takmer 116 m2 poskytuje dostatok priestoru aj komfortu pre väčšiu rodinu

Benefitom je veľká terasa o rozlohe 24 m2 a výstup na ňu je z každej izby, ďalším plusom je aj väčšia pivnica o výmere 5,46 m2. Byt disponuje dostatkom úložného priestoru a jeho dispozícia je maximálne praktická. Môže byť váš za 195 000 EUR, a to už v prevedení štandard s laminátovými podlahami, dverami a dokončenými kúpeľňami.

4 izbový mezonet, ktorý je posledným svojho druhu k dispozícii, má rozlohu 132 m2 a ponúka orientáciu na západ s panoramatickými výhľadmi, presklennými stenami a takmer 113 m2 terasou. Jej súčasťou je predpríprava napríklad na vírivku alebo exteriérovú kuchyňu.

V tomto byte už nebudete chcieť zmeškať ani jeden západ slnka, ktorý môžete pozorovať v podstate z ktorejkoľvek izby. Hranica terasy spolu s vrchnou časťou bytu je označená prerušovanou čiarou na obrázku nižšie.

Panoramatický záber z tohto bytu je aj súčasťou promovidea, tento dvojpodlažný mezonetový byt môže byť váš už za 312 500 EUR.

No a päticu veľkometrážnych bytov uzatvára byt, ktorý je na pomyselnom vrchole potravinového reťazca. Predávajúci sú architekti a odrazilo sa to na jeho interiéri azda vo všetkých smeroch.

5 izbový byt s rozhlohou viac ako 200 m2 má 4 kúpeľne/toalety, terasu, zimnú záhradu a saunu.

Byt poskytuje vysoký štandard – veľké presklenia, podlahové vykurovanie, klimatizáciu, dizajnový a hlavne nadčasový interiér, zónovo oddelené časti bytu na dennú časť, nočnú rodičovskú a samostatne nočnú detskú/ hosťovskú časť. Nachádza sa v staršej novostavbe v strede Bulváru.

Nakoľko je cez celé podlažie, poskytuje orientáciu na 3 svetové strany, pričom denná časť priestoru je orientovaná južne s panoramatickými výhľadmi. Aktuálna cena je 419 622 EUR s možnosťou dokúpenia dvoch garážových stojísk.

„Táto ponuka vznikla spojením dvoch trojizbových bytov, čiže disponuje dvoma vstupnými dverami a tým pádom má aj investičný potenciál. Rozdelenie by si vyžadovalo len minimálne stavebné úpravy,“ spresňuje Mário Glos. V podstate “rodinný dom” na “streche” bytového domu si môžete tiež pozrieť na videu nižšie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR MGM Reality