Po centre mesta sa pohyboval zakrvavený muž s nožom a sekerou, zadržala ho mestská polícia


Foto: Po centre mesta sa pohyboval zakrvavený muž s nožom a sekerou, zadržala ho mestská polícia

Žilinskí mestskí policajti boli nedávno privolaní k prípadu, kedy sa mal po centre mesta pohybovať zakrvavený muž s chladnými zbraňami. Ten najskôr vošiel do jednej z prevádzok na námestí Andreja Hlinku, kde vzbudil obavy u obsluhy.

Zamestnanci podniku ihneď kontaktovali linku mestskej polície (159) a muža nahlásili. Podľa prvotných informácií mal pôsobiť ako by bol pod vplyvom omamných látok, prípadne mal psychickú poruchu. Operačné stredisko po prijatí oznámenia vyslalo na miesto svoje hliadky.

„Podarilo sa mi túto osobu zadržať na Hlinkovom námestí. V tom čase mala pri sebe nôž a sekeru, bola vyzvaná a tieto chladné zbrane vydala,“ spresňuje zasahujúci mestský policajt Marek Šulaj.

Keďže sa príslušníci obávali, že by mohol muž ublížiť sebe alebo okoliu, privolali na miesto aj posádku rýchlej zdravotnej pomoci. V sprievode hliadky následne zadržaného transportovali do žilinskej nemocnice na ďalšie ošetrenie. 


„Zhodou okolností sa jednalo o osobu, ktorú mala mestská polícia v riešení minulý rok. A zhodou okolností som túto osobu taktiež zadržal ale na Mariánskom námestí, kde sa pohybovala s chladnou zbraňou - nožom s dlhšou čepeľou a prikladala si ho na krk,“ hovorí ďalej Marek Šulaj.

Počas celého zásahu postupovali zasahujúci policajti opatrne, nakoľko pri dotyčnom mali informácie o užívaní omamných či psychotropných látok. Následným preverovaním bolo zistené, že jeho zakrvavené šatstvo nesúvisí so žiadnym incidentom na území mesta.

Zakrvaveného muža po prevezení do nemocnice prijali na príjmovej ambulancii psychiatrického oddelenia FNsP Žilina.

Zadržanie muža na námestí Andreja Hlinku


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu