VIDEO: Zlodeji odcudzili z dvorov rodinných domov detské bicykle, po zverejnení záberov sa priznali


Foto: VIDEO: Zlodeji odcudzili z dvorov rodinných domov detské bicykle, po zverejnení záberov sa priznali

V pondelok 13. júla 2020 úradovali vo večerných hodinách v obci Belá pri Žiline zlodeji. Z dvorov rodinných domov si odniesli dva detské bicykle. Okrem finančnej škody však spôsobili ujmu najmä malým deťom, ktoré stratili svoju obľúbenú vec.

Majitelia sa rozhodli, že na sociálnej sieti zverejnia video z kamerového systému a skúsia páchateľov vypátrať. Vek odhadovali podľa záznamov na 14 až 18 rokov, udalosť oznámili aj na políciu.

Totožnosť jedného z dvoch mladých zlodejov sa podarilo zistiť za veľmi krátky čas. Po približne dvanástich hodinách od zverejnenia sa mladík k svojmu činu priznal a odcudzené bicykle rodine vrátil.


„Bicykle nám už boli vrátené. Po zverejnení videa bolo možné chalanov identifikovať a teda sa podarilo získať kontakt na mamu jedného z nich. Ten sa priznal a vrátil ich. Mali sme šťastie,“ potvrdila majiteľka.

Prípad môže byť výstrahou nielen pre tých, ktorí si nezabezpečia cenné veci na pozemku, ale najmä pre zlodejov. V súčasnosti sa darí riešiť mnohé prípady trestných činov a priestupkov práve s prispením sociálnych sietí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu