Pri zrážke kamióna s osobným autom na Kysuciach utrpel vážne zranenia 70-ročný vodič


Foto: Pri zrážke kamióna s osobným autom na Kysuciach utrpel vážne zranenia 70-ročný vodič Foto: Air Transport Europe

V pondelok 29. júna došlo na Kysuciach v podvečerných hodinách k vážnej dopravnej nehode. Na ceste prvej triedy za Kysuckým Lieskovcom (okres Kysucké Nové Mesto) sa čelne zrazilo osobné auto s kamiónom.

K udalosti boli okamžite vyslané všetky záchranné zložky a taktiež posádka leteckých záchranárov zo Žiliny. Premávka na frekventovanom hlavnom ťahu medzi Žilinou a Čadcou bola na niekoľko hodín úplne zastavená, vrtuľník musel pristáť priamo na ceste.

„Po pristátí vrtuľníka na ceste si záchranári prevzali od zasahujúcej posádky rýchlej lekárskej pomoci do svojej starostlivosti 70-ročného vodiča osobného vozidla z Českej republiky. Utrpel vážne poranenie hornej končatiny, ramena, hrudníka s podozrením aj na poranenie brucha,“ spresňuje Air Transport Europe. 


Po preložení zraneného vodiča na palubu vrtuľníka a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu zahájili záchranári transport do nemocnice. Muža s vážnymi poraneniami viacerých častí tela previezli v umelom spánku do Univerzitnej nemocnice Martin.

Po pristátí vrtuľníka v Martine si zraneného prevzali do svojej starostlivosti lekári oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Pohľad na miesto nehody pri Kysuckom Lieskovci z vrtuľníka | Zdroj: Air Transport Europe


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Air Transport Europe