Mladíci z Poľska vylúpili pohostinstvo, neskôr zaútočili na policajnú hliadku


Foto: Mladíci z Poľska vylúpili pohostinstvo, neskôr zaútočili na policajnú hliadku

Dvoch občanov Poľska vo veku 24 a 20 rokov zadržala policajná hliadka v utorok 31. marca v skorých ranných hodinách pri vlámaní do pohostinstva v Martine, časti Záturčie. Dvojica mladíkov najskôr znefunkčnila kamerový systém, potom vypáčili bočné dvere a napokon vysekali otvor do murovanej steny, cez ktorý vošli do pohostinstva. Pri vlámaní mladíkov vyrušila policajná hliadka.

Mladík napadol policajta slzotvorným sprejom, hrozí mu až 8 rokov

Starší z dvojice mladíkov na výzvu policajtov vybehol z objektu, pričom slzotvorným sprejom, ktorý mal v ruke zasiahol jedného z policajtov. Obidvoch mladíkov policajti za použitia donucovacích prostriedkov následne zadržali. Majiteľovi pohostinstva spôsobili poškodením zariadenia škodu za najmenej 1.000,-€.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Martine dvojicu mladíkov obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa v subehu s prečinom krádeže v štádiu pokusu a prečinom poškodzovania cudzej veci. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvineným mladíkom trest odňatia slobody na tri až osem rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu