VIDEO: Primátor Žiliny Peter Fiabáne ďakuje sociálnym pracovníčkam v Žiline a okolí


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Primátor mesta Žilina Peter Fiabáne sa na videu poďakoval všetkým pracovníčkam zariadení pre seniorov, sociálnym pracovníkom a opatrovateľkám v meste Žilina. Popri iných profesiách sú títo často opomínaní napriek tomu, že sa snažia v ťažkých podmienkach denne vytvoriť bezpečie pre tých najzraniteľnejších. 

Mesto Žilina má jedno zariadenie na Solinkách, kde ešte pred vyhlásením mimoriadnych opatrení vedenie zariadenia podniklo dôležité kroky na to, aby sme ochránili klientov a obyvateľov zariadenia. Do dnešného dňa sú opatrenia prísne a dodržiavané napriek tomu, že to vyvoláva nevôľu klientov,“ dodal žilinský primátor.

V uplynulých dňoch sa dostala do podvedomia situácia v Domove sociálnych služieb (DSS) na Hrnčiarskej ulici v Pezinku, pre ktorú podal aj primátor mesta Igor Hianik trestné oznámenie.

Dnes boli potvrdené tri pozitívne prípady aj v neďalekom Martine, konkrétne v Centre sociálnych služieb v Ľadovni a v mestskej časti Jahodníky v Dome svätého Martina. Oba domovy sú momentálne v karanténe a situácia je pokojná. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu