Žiačky BKM Žilina zvíťazili v Ostrave


Foto: Žiačky BKM Žilina zvíťazili v Ostrave

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí zavítali v sobotu 22.02.2014 na palubovku posledného tímu súťaže Ostravy C, ktorému doma dvakrát naložili stovku. Priebeh zápasu bol však na prekvapenie veľmi vyrovnaný, ale nakoniec sa predsa presadili dievčatá zo Závodia a v oboch zápasoch zvíťazili.

SBŠ Ostrava “C” - BKM Žilina   52:67 (12:10, 10:27, 9:26, 21:4)
Gondová 22b, Jamborová 20b, Belčíková 7b, Fatrsíková a Skaličanová po 6b, Dúcka 4b, Škorvánková 2b, Straková, Tomiczeková
SBŠ Ostrava “C” - BKM Žilina   34:60 (4:14, 13:12, 3:20, 14:14)
Belčíková a Gondová po 16b, Jamborová 10b, Fatrsíková, Skaličanová a Škorvánková po 6b, Dúcka, Straková, Tomiczeková

Hodnotenie trénera P. Geráta:
“Hlavným dôvodom pre vyrovnané zápasy bolo, že súper pravdepodobne pod vplyvom vysokých porážok v Žiline tentoraz nastúpil s 3 – 4 hráčkami, ktoré predtým proti nám nehrali a boli veľmi kvalitné. Druhým dôvodom bolo, že naše dievčatá netrénovali kvôli prázdninám, viaceré boli po chorobe a niektoré neboli vôbec k dispozícii. V podstate sme mali len 7 hráčok stabilného kádra a k tomu jednu 2002 a jednu hráčku, ktorá mala ročný tréningový výpadok.

Na našich dievčatách bol výrazne vidieť tréningový výpadok a zďaleka nepodali dobrý výkon. Určitú rolu zohralo aj podvedomé podcenenie súpera. Treba však aj uznať zlepšenú kvalitu súpera, ktorý našej výškovej prevahe dobre čelil odstavovaním pod košom a rýchlym prechodom do útoku.

Treba tiež vedieť, že české súperky už v tomto veku začínajú trénovať štyrikrát do týždňa, čo je pre nás zatiaľ z organizačných dôvodov nemožné. V tomto zápase sa to prejavilo hlavne vo výbornej fyzickej a taktickej pripravenosti.

Z jednotlivcom nás strelecky ťahala hlavne Barča Gondová, Miška Jamborová a Vladka Belčíková, v obrane podala výborný výkon Paťa Škorvánková, veľký kus práce odviedla pri vynášaní lopty Katka Skaličanová. Zlepšený výkon podala aj Kika Fatrsíková. Na Lucke Dúckej sa prejavil dlhý tréningový výpadok. Pochváliť ešte musíme aj Adelku Tomiczkovú, ktorá prišla pomôcť oslabenému kádru starších dievčat. Mimoriadnu pochvalu si zaslúži aj Barča Gondová, ktorá napriek zdravotným problémom podala výborný výkon na doskoku a sama doskočila 24 z našich celkovo 65 doskočených lôpt.   

Už typickým negatívom bolo, že sme opäť ako už tradične dominovali vo fauloch. Pomer faulov za obidva zápasy spolu bol 38:17. Sčasti to bolo spôsobené ubúdajúcimi silami, sčasti nedostatkom skúseností a s rýchlymi, pohyblivými a technicky dobre vybavenými súperkami. Sčasti prísnym metrom domácich rozhodcov.

Najbližšie budeme hrať doma v nedeľu 2.3. doma s Javorníkom, s ktorým sme vonku jasne vyhrali. Dúfam, že už konečne nastúpime v plnej zostave a vystrábime sa s nekonečných zdravotných problémov. Všetkých našich priaznivcov na zápasy srdečne pozývame.”

Štatistika:
Úspešnosť streľby: 1.zápas 39% (33/84), 2.zápas 41% (29/70)
Úspešnosť trestné hody: 1.zápas 11% (1/9), 2.zápas 25% (2/8)
Získané / stratené lopty: 42/50
Doskoky obrana / útok: 29/36
Fauly + / fauly -: 17/38


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu