Mesto Žilina vydáva Radničné noviny v náklade 35 700 kusov


Foto: Mesto Žilina vydáva Radničné noviny v náklade 35 700 kusov

Od februára začalo mesto Žilina vydávať mesačník Radničné noviny, ktorý vychádza v náklade 35 700 kusov. Formát novín je približne A3 a každé číslo obsahuje 8 plnofarebných strán. “Mestský mesačník tak ušetrí mestu Žilina viac ako 70 000 € na propagáciu a inzerciu kultúrno-spoločenských podujatí mesta. Dôkazom finančného prínosu novín pre mesto je napríklad aj naplnenosť detských jaslí vďaka informácii z Radničných novín mesta Žilina,” uvádza oficiálna tlačová správa.

Noviny pripravuje tlačový odbor, distribuované sú na konci mesiaca

Celkovú ušetrenú sumu odhaduje mesto na približne 70 000 eur, pričom túto cifru nepovažuje za konečnú. V rámci šetrenia bude noviny pripravovať odbor tlačový a zahraničných vecí - raz mesačne. Efektivitu novín deklaruje mesto na príklade s detskými jaslami.

Mesto Žilina vo svojom prvom čísle uverejnilo oznam, že v detských jasliach (Detské jasle, Puškinova 14), ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, je neobsadených 10 miest. Behom niekoľkých dní sa na základe tohto oznamu chýbajúci počet detí doplnil, čím sa znížia režijné náklady mesta na toto zariadenie o zhruba 12 000 €.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu