Výpovede lekárov trvajú, niektorí pacienti FNsP Žilina pridali zlé skúsenosti


Foto: Výpovede lekárov trvajú, niektorí pacienti FNsP Žilina pridali zlé skúsenosti

V pondelok sme informovali o hromadnej výpovedi časti internistov v žilinskej Fakultnej Nemocnici s Poliklinikou. Doteraz 14 internistov v Žilinskej nemocnici podalo výpoveď, dôvodom je nesúhlas s nariadením vedenia nemocnice o prekladaní pacientov. V nasledujúcich dňoch sa v médiach líšili informácie o celkovom počte lekárov na internom oddelení. Hovorkyňa nemocnice uviedla, že kontinuita poskytovania zdravotnej starostlivosti je a bude pri celkovom počte 29 lekárov zachovaná. O prípad sa začali zaujímať média, niektoré priniesli výpovede nespokojných pacientov.

Podľa ich slov museli lekári pravidelne zhánať voľné postele, nakoľko kapacita oddelenia nebola dostatočná. „Bola tam len jedna toaleta pre 40 až 45 mužov a bol problém sa na ňu vôbec dostať. A keď sa tam už človek dostal, mal obavy, aby sa niečím nenakazil. Muži museli chodiť na ženské WC, ktoré bolo v trošku lepšom stave,“ uviedol pre denník Pravda mladý Žilinčan, ktorý bol v nemocnici pred časom hospitalizovaný.

V ľuďoch vyvolalo hnev aj spomenutie dotazníka na sprchy, kedy sa podľa medializovaných informácií dostali niektorí pacienti na rad až okolo tretej v noci. Takýto prístup je podľa slov väčšiny kritikov neprípustný, pacienti sa sťažovali aj na zimu v izbách. Hovorkyňa nemocnice FNsP Žilina Mária Kliková k prípadu ďalej uviedla, že primár interného oddelenia o problémoch na pravidelných poradách neinformoval.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu