Poškodený oporný múr v Turzovke začali opravovať, práce budú stáť viac než 340-tisíc eur


Foto: Poškodený oporný múr v Turzovke začali opravovať, práce budú stáť viac než 340-tisíc eur Foto: Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj začal so sanáciou oporného múru a vozovky, ktorú poškodil vodný tok v obci Turzovka. Práce si vyžiadajú finančné prostriedky vo výške viac ako 340-tisíc eur, ukončené by mali byť v lete.

Pôvodný oporný múr nahradí v rovnakej trase nová pilótová stena s dĺžkou takmer 83 metrov. Súčasťou prác bude aj oprava časti vozovky, odvodnenie svahu, rekonštrukcia priepustu a osadenie bezpečnostných prvkov a zvodidiel.

Oprava vozovky so sebou priniesla aj čiastočné obmedzenia v doprave. Tá je vedená do jedného jazdného pruhu a premávku riadi svetelná signalizácia.


Stavba bola odovzdaná v apríli, práce majú podľa zmluvy trvať štyri mesiace

Zhotoviteľ doteraz zrealizoval zatrubnenie a uloženie panelov v mieste existujúcej priekopy. To umožní rozšírenie jazdného pruhu a zabezpečenie plynulej dopravy po stavenisku. V súčasnosti kompletizuje vrtnú súpravu a následne zaháji práce na vŕtaní pilót.

K poškodeniu oporného múru a komunikácie na ceste II/484 medzi Turzovkou a Klokočovom došlo vo februári, kedy po intenzívnych dažďoch stúpla hladina vodného toku Predmieranka a narušila statiku oporného múru aj vozovky. Mesto Turzovka vtedy pristúpilo k vyhláseniu mimoriadnej situácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj