FOTO: Začali sa práce na budovaní novej cyklotrasy, ktorá povedie zo Žiliny do Terchovej


FOTO: Začali sa práce na budovaní novej cyklotrasy, ktorá povedie zo Žiliny do Terchovej
Galéria: 7 fotiek

Nadšenci cyklistiky a cykloturistiky si čoskoro zajazdia po novej trase. Už niekoľko týždňov prebieha výstavba cyklomagistrály, ktorá povedie cez osem katastrálnych území v smere zo Žiliny do Terchovej.

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy. Na realizáciu sú využívané financie z nenávratného príspevku Európskej únie vo výške viac ako 5,3 milióna eur. 

Cyklomagistrála - Terchovská dolina začína v obci Teplička nad Váhom, prechádza cez územie obcí Nededza, Gbeľany, Varín, Krasňany, Stráža, Lysica a končí v katastri obce Belá. Vedie nenáročným terénom popri vodnom toku rieky Varínka, v blízkosti cesty druhej triedy II/583. 


Trasa dlhá 23,5 kilometra po dokončení odbremení frekventovanú cestu od nebezpečných stretov cyklistov a motorových vozidiel. Projekt sa navyše zameriava na zatraktívňovanie cyklistiky aj prostredníctvom inštalácie nabíjacích staníc na elektrobicykle, ktoré budú umiestnené v katastri každej obce.

Stavebné práce v súčasnosti prebiehajú na území obcí Teplička nad Váhom, Nededza a Varín. V oblasti závodiu Kia Motors Slovakia povedie chodník tesne popri oplotení a bude osvetlený už existujúcimi svietidlami na okraji areálu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu