Obyvatelia bytovky nezamykali vchodové dvere, do spoločných priestorov sa nasťahoval neznámy muž


Foto: Obyvatelia bytovky nezamykali vchodové dvere, do spoločných priestorov sa nasťahoval neznámy muž Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia v Žiline dnes informovala o prípade, ktorý riešili príslušníci na sídlisku Hájik. Vo večerných hodinách prijala oznam, že na Kempelenovej ulici sa do spoločných priestorov vchodu paneláku nasťahoval neznámy muž, ktorý si tam nanosil oblečenie a iné osobné veci.

„Oznamovateľ požiadal o pomoc, pretože nevie ako má v tejto veci postupovať. Hliadkou MP bolo na mieste zistené, že neznámy muž naznášal okrem šatstva aj veci čo našiel v kontajneroch, čím v miestnosti vznikol silný zápach a neporiadok,“ informuje na sociálnej sieti.

Obyvateľom vchodu odporučili príslušníci, aby si vymenili vchodové zámky a dôsledne zamykali vchod. V prípade opakovaného výskytu neznámej osoby sa môžu obrátiť na linku 159.


Mestská polícia upozorňuje na nevyhnutnosť zamykania vchodov

Majitelia bytov a domov si niekedy neuvedomujú dôležitosť zamykania vchodových dverí a často ich len pribuchnú. Spoliehanie sa na takéto zabezpečenie proti vstupu neznámych osôb do objektu sa nemusí vždy vyplatiť. Dokonalým príkladom je situácia zo sídliska Hájik.

„Zamykanie zaberie pár sekúnd. V opačnom prípade riskujeme neželaného návštevníka. Nezanedbateľnú úlohu v procese bezpečnosti bytových domov má domový dôverník, domovník, alebo jednoducho všímavosť obyvateľov vchodu, ktorí by sa medzi sebou mali poznať,“ uzatvára mestská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina