Mesto Žilina získalo bezplatne projektovú dokumentáciu na revitalizáciu parku na Bajzovej ulici


Foto: Mesto Žilina získalo bezplatne projektovú dokumentáciu na revitalizáciu parku na Bajzovej ulici Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina získalo dar vo forme projektovej dokumentácie pre revitalizáciu okrskového parku na Hlinách VI. Ide o výsledok úspešnej spolupráce mesta a spoločnosti Istrofinal, ktorá je investorom multifunkčného projektu Rudiny II. Tá po dohode so samosprávou uhradila vyše 10-tisíc eur na vypracovanie projektu, čím mestu ušetrila nemalé finančné prostriedky.

„Pri akýchkoľvek stavebných činnostiach v meste sa usilujeme v maximálnej možnej miere spolupracovať s developermi na zmiernení následkov ich stavebnej činnosti na verejný priestor. Teší ma, že tento prístup vzájomnej spolupráci so súkromnými subjektami prináša výsledky, ktoré pocítia najmä obyvatelia mesta,“ zhodnotil primátor mesta Peter Fiabáne.

Revitalizácia parku v spádovej oblasti sídlisk Hliny a Solinky sa môže začať

Revitalizácia parku na Bajzovej ulici je plánovaná na najbližšie obdobie, mesto na základe vypracovaného projektu požiada o stavebné povolenie. Priľahlý mestský blok Rudiny II, ktorý buduje spoločnosť Istrofinal, prináša do lokality aj ďalšie hodnotné prvky občianskej vybavenosti.


V lokalite pribudne zelené námestie s fontánou, športovisko, detské ihrisko a tiež malé oddychové plochy so zeleňou. Pozitívom novopostavených bytových domov sú aj zelené strechy a komunitné záhrady na strechách garáží bytových domov.

„V lokalite Hliny VI sme postavili nové bytové domy s obchodnými jednotkami, kde budú prevládať služby pre obyvateľov a obchodnú galériu. Aby bol tento verejný priestor pre obyvateľov plnohodnotný, je potrebné dobudovať aj adekvátnu oddychovú zónu. Vážime si ochotu mesta v krátkej dobe zrevitalizovať blízky okrskový park, ktorý bude veľkým prínosom pre všetkých obyvateľov  tejto mestskej časti,“ vyjadril sa Slavomír Bodis, predseda predstavenstva Istrofinal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina