Žilinské letisko prepravuje sezónnych pracovníkov, dnes odbavilo charterový let do Frankfurtu


Foto: Žilinské letisko prepravuje sezónnych pracovníkov, dnes odbavilo charterový let do Frankfurtu Foto: Letisková spoločnosť Žilina, a.s.

Žilinské letisko v Dolnom Hričove vybavilo dnes ďalší let smerujúci do zahraničia, dopravné lietadlo Let L-410 Turbolet prevážalo desať žien zo Žiliny a okolia za prácou do Frankfurtu. Služby letiska využila na prepravu svojich pracovníčok nemecká spoločnosť podnikajúca v potravinárskom priemysle.

„Dnešný let do Frankfurtu bol pre zahraničného klienta, ktorý potreboval dopraviť 10 tuzemských sezónnych pracovníčok. S ohľadom na pandemickú situáciu a zložitú pozemnú dopravu, obzvlášť na štátnych hraniciach, zvolil klient leteckú dopravu, ktorú sme pomohli sprostredkovať a odbaviť,“ uviedol Ronald Wilczek, výkonný riaditeľ Letiskovej spoločnosti Žilina, a.s.

Charterový spoj vzlietol v dopoludňajších hodinách, ďalšie s najväčšou pravdepodobnosťou pribudnú v najbližších dňoch. Letisko Žilina totiž eviduje niekoľko ďalších požiadaviek na tento druh prepravy.

 


„Tento týždeň očakávame ešte jeden transport. Pevne však veríme, že s ohľadom na uvedenú situáciu, budeme môcť podobných letov odbaviť viac a pomôcť tak nielen podnikateľom v ŽSK a TSK ale aj v zahraničí,“ dodal Wilczek.

Žilinské letisko prešlo do väčšinového vlastníctva Žilinského samosprávneho kraja len nedávno, postupne prispôsobuje svoju ponuku aktuálnym potrebám trhu. Dnes dokáže operatívne zabezpečiť leteckú prepravu v rámci Európskej únie, ale aj mimo nej. 

V pondelok 13. apríla 2020 využila služby letiska aj spoločnosť Metsa Tissue, ktorá v spolupráci s Vládou Slovenskej republiky a Žilinským samosprávnym krajom (ŽSK) zorganizovala prílet dvoch odborníkov z Anglicka. Tí mali za úlohu skontrolovať a opraviť pokazený stroj na výrobu hygienických potrieb.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu