Závod Kia pri Žiline zastaví výrobu na štyri dni


Foto: Závod Kia pri Žiline zastaví výrobu na štyri dni Foto: ilustračné

Závod Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom pri Žiline počnúc nadchádzajúcim pondelkom preruší na štyri dni výrobný proces, spoločnosť to oznámila na sociálnej sieti. Následne ho v piatok obnoví.

Juhokórejská automobilka je jedinou na Slovensku, ktorá v aktuálnom krízovom režime funguje. Po dvojtýždňovom prerušení výroby na prelome mesiacov začala vyrábať na dve zmeny od 6. apríla 2020. Pôvodne mala vyrábať na tri zmeny, avšak pre situáciu na trhu nočná zmena nepracuje.

„Situácia na svetových trhoch sa každým dňom mení a Kia Motor Slovakia pozorne sleduje situáciu. Ak príde k obmedzeniam či už z pohľadu dopytu alebo dodávok materiálu alebo iných nepredvídateľných situácií, sme pripravení na to reagovať,“ uviedla v oznámení pred časom žilinská fabrika.

Príčinou prerušenia výroby sú vážne prevádzkové dôvody, ktoré KMS bližšie v ozname nešpecifikovala: „Vzhľadom na vážne prevádzkové dôvody sme od pondelka 20. apríla do štvrtka 23. apríla nútení zastaviť výrobu automobilov. Dvojzmennú prevádzku opäť obnovíme už v piatok 24. apríla.“ 


Súčasťou opatrení pri začatí výroby v pondelok 6. apríla boli dva stany s termokamerami, umiestnené pred vstupom do areálu. V nich je realizovaná kontrola telesnej teploty zamestnancov.  

Zdroj: Facebook Kia Motors Slovakia




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu