Máte radi kvalitné čerstvé domáce cestoviny? Vyskúšajte donášku Špagetérie SiJa v centre Žiliny


Foto: Máte radi kvalitné čerstvé domáce cestoviny? Vyskúšajte donášku Špagetérie SiJa v centre Žiliny

Napriek dnes obmedzeným možnostiam stravovania v reštauráciách si stále môžete dopriať chutné jedlá. Časť prevádzok funguje v obmedzenom režime s možnosťou donášky alebo osobného odberu.

Jednou z nich je aj Špagetéria SiJa so zameraním na výrobu a ponuku domácich čerstvých špagiet a cestovín zo semolinovej múky - tzv. tvrdej pšenice. Jej unikátnosť spočíva v nižšom glykemickom indexe oproti klasickej pšeničnej múke.

Vďaka tomu trávite jedlo pomalšie a zasýti vás na dlhšie. A keďže počas tohto trávenia nedochádza k tak rýchlemu nárastu hladiny krvného cukru, tieto špagety a cestoviny sú ideálne nielen pre udržanie telesnej hmotnosti, ale aj pre zabezpečenie vyrovnanej výkonnosti organizmu.

Navyše, vďaka ich zvýšenému obsah bielkovín a minerálnych látok, sa cestoviny zo semolinovej múky tak rýchlo nerozvaria, nelepia sa a majú prirodzenú žltú farbu.

Majitelia prevádzky stavili na domácu poctivú kuchyňu

Špagetéria SiJa na Mariánskom námestí v centre Žiliny sa zameriava na kvalitu jedla. Jedálny lístok obsahuje “základné” variácie, ktoré sú pravidelne dopĺňané o rôzne novinky a chutné špeciality. Preniesť sa chuťovo k originálu môžete vďaka tomu, že obaja majitelia absolvovali špeciálny kuchársky kurz priamo v Taliansku.

Práve tu sa naučili pripravovať pravé talianske cestoviny a k nim neodmysliteľne patriace chutné omáčky: „Naše domáce špagety a cestoviny vyrábame len zo semolinovej múky, a to len za pridania požadovaného množstva vody, teda bez použitia vajíčka či iných ingrediencií. V prípade, že si chcete pochutiť na špagetách v zmysle talianskeho all dente, je potrebné ich variť vo vriacej osolenej vody 3 minúty 15 sekúnd, ak máte však radšej o niečo mäkšie cestoviny odporúčame predĺžiť čas varenia maximálne na 4 minúty,“ spresňuje Silvia Kajanková zo žilinskej špagetérie. 

V tomto období si zákazníci môžu dopriať domáce, čerstvé a zdravé špagety, tagliatelle, canestrini, penne a fusilli vďaka donáškovej službe priamo u seba doma alebo v práci. Objednávky je možné realizovať prostredníctvom telefónneho čísla, alebo využiť portál bistro.sk, okrem donášky funguje aj osobný odber na Mariánskom námestí 29 pri Farskej uličke.

Hotové jedlá aj čerstvé neuvarené cestoviny s omáčkami a syrom

Zaujímavosťou je, že okrem objednania si varených cestovín si môžete zakúpiť aj čerstvé neuvarené - v ten deň vyrobené domáce cestoviny zabalené osobitne, s porciou vybranej omáčky a porciou syra.

Následne si ich kedykoľvek v priebehu dňa môžete uvariť sami, čím docielite, že ich budete mať na tanieri úplne čerstvé presne ako v reštaurácii.

V ponuke na stránke www.spageteriasija.sk, alebo na Facebooku Špagetéria SiJa, je každý deň zverejnený jedálny lístok s aktuálnou ponukou. Omáčky na cestoviny sú pripravované podľa talianskych receptov, na výber máte až 11 rôznych druhov. Pripravujú sa vždy na konkrétnu objednávku, čo zaručuje ich čerstvosť. 

Menu zahŕňa aj cestovinové šaláty, plnené cestoviny, rizotá a dva druhy polievok. Nechýba grilovaná bravčová panenka alebo grilované kuracie mäso s omáčkou či talianskym pestom.

Príjem objednávok prebieha na čísle 0901 900 666 v čase od 09:00 do 14.00 hod. Platba je možná v hotovosti, prípadne stravnými lístkami. Rozvoz v rámci Žiliny je bezplatný.

Súťaž o 5x spoločný obed alebo večeru pre 2 osoby

Sledujte náš príspevok na Facebooku a zapojte sa do súťaže o chutné jedlá zo Špagetérie SiJa.

Ponuka jedál v súťaži

  • Domáce špagety s pestom Genovese (bazalka, piniové oriešky, parmezán, cesnak)
  • Domáce špagety s pestom Rosso (sušené paradajky, parmazán, bazalka, slnečnicové semienka, olivový olej, cesnak
  • Domáce špagety so Sicílským pestom (sardelové rezy, cesnak, čili, kapary, sušené paradajky, ricotta, olivy, pretržlenová vňať, parmazán
  • Domáce špagety s omáčkou Bolognese (hovädzie mäso, bravčové mäso, cibuľa, zeler, mrkva, paradajky,  víno, mlieko, čierne korenie, muškátový oriešok
  • Domáce špagety s omáčkou Quattro formaggi (gorgonzola, ricotta, niva, parmazán)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Špagetéria SiJa