Boj v Ružomberku zvládli Žilinčanky


Foto: Boj v Ružomberku zvládli Žilinčanky

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili v sobotu 15.02.2014 v 7.dvojkole slovenskej regionálnej súťaže v priamom súboji o 2.postupové miesto na majstrovstvá Slovenska na palubovke Ružomberka. Dievčatá po obetavých výkonoch obidva zápasy bezpečne vyhrali a predčasne si zabezpečili postup na majstrovstvá Slovenska.

V prvom dueli síce tri štvrtiny zápasu ťahali za kratší koniec, ale napokon súpera v poslednej štvrtine predsa len zlomili a zaknihovali jasné víťazstvo. V druhom zápase viedli už po 2.štvrtinách o 34 bodov, zápas sa už potom len dohrával.

MBK Ružomberok - BKM Žilina   41 : 56 (13:06,13:17,11:11,04:22)
Ďuranová 19b, Gažiová 14b, Gašpieriková 8b, Gavláková a Rajčanová po 4b, Káčerová 3b, Chovancová a Tomiczková po 2b, Buchelová, Buryová, Derkitsová, Papajčíková a Vojtušová
MBK Ružomberok - BKM Žilina   35 : 63 (02:18,04:22,19:08,10:15)
Ďuranová 19b, Gašpieriková 12b, Gažiová 8b, Rajčanová a Tomiczková po 6b, Gavláková 4b, Buryová 3b, Buchelová a Vojtušová po 2b, Káčerová 1b, Derkitsová, Chovancová , Papajčíková

Hodnotenie trénera P. Geráta:
„V prvom zápase sme mali spočiatku veľký problém zvyknúť si na pružnú plexisklovú konštrukciu košov a naša streľba bola veľmi nepresná. Naopak súper mal vysokú úspešnosť streľby a tvrdo trestal takmer každú našu chybu v obrane.
Postupne sme sa však zlepšovali a v závere súperovi akoby došli sily. Prejavil sa náš vyrovnanejší káder. Druhý zápas bol už jasne od začiatku pod našou kontrolou, keď sme dobre napádali rozohrávku súpera už na jeho polovici a strieľali ľahké koše.

Potešiteľné je, že oproti domácim zápasom s týmto súperom sme sa posunuli dopredu a výsledky boli tentoraz jasnejšie. Hrali sme pritom so všetkými 13 hráčkami.
Z jednotlivcov sa strelecky zaskvela Táňa Ďuranová, dobre jej sekundovali Betka Gažiová a Vanesska Gašpieriková. V obrane odviedli veľké penzum práce hlavne Natálka Rajčanová, Adelka Tomiczková a Evka Káčerová, ktorá výborným pohybom dokázala eliminovať najnebezpečnejšiu hráčku súpera.
Mimoriadnu pochvalu si zaslúži Saška Gavláková, ktorá nám prišla pomôcť napriek dlhodobým zdravotným problémom s kolenami a svojím herným prehľadom významne prispela k veľkému úspechu nášho klubu.

Všetky dievčatá ukázali veľké srdce a veľkú túžbu po víťazstve a to považujem za rozhodujúci faktor pre tieto 2 slávne víťazstvá. Ružomberok vždy patril a stále patrí k baštám slovenského ženského a dievčenského basketbalu. V Ružomberku sa určite nikdy nevyhrávalo ľahko a už vôbec nie tak jednoznačne.

Už po 2 rokoch od založenia klubu v roku 2012 sme sa dokázali s dvomi družstvami kvalifikovať medzi 6 najlepších tímov na Slovensku, čo je skutočne až neuveriteľná success story. Zároveň to však hovorí aj o celkovo klesajúcej úrovni dievčenského basketbalu na Slovensku. Je málo družstiev, chýba konkurencia.“

Štatistika:
Úspešnosť streľby: 1.zápas 22% (24/110), 2.zápas 226% (28/126)
Úspešnosť trestné hody: 1.zápas 57% (8/14), 2.zápas 28% (5/18)
Získané / stratené lopty: 54/86
Doskoky obrana / útok: 32/79
Fauly + / fauly -: 28/47


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu