V sobotu 14.februára zistila polícia 4 vodičov pod vplyvom alkoholu


Foto: V sobotu 14.februára zistila polícia 4 vodičov pod vplyvom alkoholu

​Počas 7. týždňa polícia v Žilinskom kraji dokumentovala požitie alkoholických nápojov celkom u 35 vodičov motorových i nemotorových vozidiel. Z tohto počtu až 14 vodičov motorových vozidiel nafúkalo nad 1 promile, u 5 vodičov motorových vozidiel bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Ďalších 5 vodičov motorových vozidiel zavinilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.


Kontrolám polície sa ani tentokrát nevyhli vodiči nemotorových vozidiel. Z kontrolovaného počtu nemotorových účastníkov cestnej premávky policajti zistili ovplyvnenie alkoholickými nápojmi až u 11 vodičov nemotorových vozidiel, teda cyklistov.


Zistené prípady podgurážených vodičov na víkendových cestách v Žilinskom kraji


V sobotu 14. februára v ranných hodinách zastavila policajná hliadka v Námestove vodiča VW Golf. Pri kontrole sa 25 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti 1,26 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,63 promile.


V sobotu 14. februára vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Hladovka na Orave vodiča vozidla Škoda Favorit. Pri kontrole sa 21 ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,00 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,08 promile.


V sobotu 14. februára v nočných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v Žiline vodič jazdiaci na vozidle VW Golf . Len 19 ročný Kysučan neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, dostal s vozidlom šmyk a v ľavotočivej zákrute vyšiel mimo cestu vpravo do kríkov, kde zostal stáť. Bezprostredne po dopravnej nehode bola u vodiča vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti zistili 1,08 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,25 promile. K zraneniu vodiča pri dopravnej nehode nedošlo.


Všetci traja uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


V sobotu 14. februára dopoludnia viedol v obci Liptovský Trnovec vozidlo Škoda Fabia 47 ročný vodič. Vodič bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou. Pri kontrole policajti zistili, že vodič má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Zároveň vykonali u vodiča dychovú skúšku, pri ktorej mu namerali 0,80 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,67 promile. Vodič čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom merania výkonu úradného rozhodnutia.​


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu