Policajti namerali vodiča, ktorý jazdil v obci rýchlosťou 74 km/h, nafúkal takmer jedno promile


Foto: Policajti namerali vodiča, ktorý jazdil v obci rýchlosťou 74 km/h, nafúkal takmer jedno promile Foto: KR PZ Žilina

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline informovalo o ďalšom prípade nezodpovedného vodiča. V obci Zborov nad Bystricou namerali príslušníci počas výkonu služby vozidlo Škoda Octavia, ktoré prechádzalo po miestnej ceste rýchlosťou 74 km/hod. Hliadka preto vodiča predpísaným spôsobom zastavila.

Pri kontrole sa vodič osobného auta podrobil skúške na prítomnosť alkoholu v krvi. Jeho dychová skúška mala pozitívny výsledok, nafúkal hodnotu 0,47 mg/l čo je v prepočte 0,98 promile.

Polícia v Žilinskom kraji bude v kontrolách naďalej pokračovať, po cestách totiž neustále jazdia nebezpeční vodiči. Mnohí sadajú za volant vedome pod vplyvom alkoholu, prekračujú maximálne povolené rýchlosti a ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky. 

V niektorých prípadoch už koná polícia a súdy nekompromisne, len v rámci Žilinského kraja boli za posledné mesiace zaistené viaceré vozidlá. Sudca v niekoľkých prípadoch rozhodol o prepadnutí motorového vozidla v prospech štátu a vodičom uložil doživotné zákazy šoférovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina