V obci Svrčinovec sa vo štvrtok zrazil osobný vlak s autom, k zraneniam osôb, našťastie, nedošlo


Foto: V obci Svrčinovec sa vo štvrtok zrazil osobný vlak s autom, k zraneniam osôb, našťastie, nedošlo Foto: HaZZ Žilina

Vo štvrtok 27. februára 2020 krátko po 17:30 hod. bola na Krajské operačné stredisko Integrovaného záchranného systému (IZS) ohlásená dopravná nehoda vlaku s dodávkovým motorovým vozidlom v okrese Čadca.

Osobný vlak narazil do vozidla v obci Svrčinovec, pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Čadci a členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Svrčinovec.

„Po príjazde bolo zistené, že došlo zrážke osobného vlaku č. 3993, ktorý sa presúval bez cestujúcich zo Skalitého do Čadce, s dodávkovým motorovým vozidlom, pri ktorej došlo k poškodeniu kontajnerového domčeka zabezpečovacieho zariadenia. K zraneniu osôb nedošlo,“ informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline.

Hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požiaru a osvetľovali miesto zásahu pre vlakovú čatu a Políciu. Počas odstraňovania následkov dopravnej nehody bola vlaková doprava v predmetnom úseku zastavená.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina