Žilinský sudca Juraj Krúpa z kauzy Bonanno žiada od Nového Času 100 000 eur


Foto: Žilinský sudca Juraj Krúpa z kauzy Bonanno žiada od Nového Času 100 000 eur

Juraj Krúpa, sudca Krajského súdu v Žiline, žiada v kauze Bonanno od vydavateľa denníka Nový Čas ospravedlnenie a nemajetkovú ujmu vo výške 100.000 eur. Jeho žaloba bola dnes predmetom pojednávania na Okresnom súde Bratislava II. Pripomenieme, že Krúpa je jedným z účastníkov stretnutia právnikov v bare Bonanno, ktoré bolo medializované najmä z údajného zosmiešňovania obetí masakry v Devínskej Novej Vsi. Strelca mali sudcovia parodovať modrými slúchadlami.

Sudca sa nedostavil, pojednávanie bolo odročené

Z dôvodu choroby sa na súdne pojednávanie žalobca nedostavil, bolo teda odročené na 17. apríla. O požiadavkách sudcu informoval agentúru TASR právny zástupca vydavateľa denníka Nový Čas - vydavateľstva Ringier Axel Springer. Žalobca žiada zhodne s ostatnými sudcami uverejnenie ospravedlnenia v piatich po sebe idúcich číslach na titulnej strane. Sudca je presvedčený, že články o jeho osobe zasiahli do jeho občianskej a profesijnej dôstojnosti.

Celkovo má denník 8 žalôb, jedným je aj občianske združenie

Dovedna zažalovalo denník za informácie o hre na masového vraha 8 účastníkov stretnutia. Rovnako žaloba padla aj od občianskeho združenia Justičný Oskar, ktoré stretnutie organizovalo. Medzičasom sa však počet žalujúcich znížil o dvoch. V kauze už pritom padli dva rozsudky.

Čiastočný úspech zaznamenal sudca Najvyššieho súdu (NS) SR Daniel Hudák. Podľa rozsudku, ktorý ešte nie je právoplatný, by sa mu mal Nový Čas ospravedlniť. O nemajtekovej ujme zatiaľ sudkyňa nerozhodla. Opačný prípad bol ten, v ktorom žaloval denník ďalší sudca Najvyššieho súdu Štefan Michálik. Zatiaľ neprávoplatný rozsudok Okresného súdu Bratislava II jeho žalobu zamietol.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu