Študenti v Žilinskom kraji majú možnosť zapojiť sa do podnikateľskej súťaže a získať podporu


Foto: Študenti v Žilinskom kraji majú možnosť zapojiť sa do podnikateľskej súťaže a získať podporu Foto: Žilinský samosprávny kraj

Žilinský samosprávny kraj organizuje desiaty ročník súťaže mladých stredoškolákov, v ktorej môžu predstaviť svoje podnikateľské projekty. Výzva je určená pre študentov stredných škôl a má mladých ľudí motivovať a posmeliť ich na ceste za vlastným podnikaním.

Podľa županky majú študenti výborné nápady, ktoré s trochou odbornej pomoci a usmernenia môžu byť vstupenkou do sveta podnikania. Súťaž mladých stredoškolákov má dnes za sebou niekoľko úspešných príbehov.

Pred ôsmimi rokmi žiak SOŠ stavebnej v Liptovskom Mikuláši Adam Krakovský uspel so svojím zámerom „Nenechajte svoje peniaze odtiecť,“ ktorý spočíval v zachytávaní dažďovej vody a budovania domácich ekočističiek. Dnes stojí na čele spoločnosti, ktorá prináša svojim zákazníkom inovatívne riešenia v oblasti nakladania a hospodárenia s vodou.

Do súťaže sa môžu zapojiť jednotlivci, ale aj trojčlenné skupiny

V minulom ročníku sa zapojili študenti s takmer tromi desiatkami projektov. Podnikateľský zámer musí vychádzať z vlastného nápadu a myšlienka musí byť reálna a realizovateľná (v horizonte dvoch rokov). Smerovanie podnikateľského zámeru nie je tematicky obmedzené. Prihlasovanie projektov končí v piatok 7. februára.


Doručené projekty vyhodnotí päťčlenná hodnotiaca komisia. Vyberie tri najlepšie projekty, ktoré budú ocenené. Víťazné podnikateľské zámery si odnesú lákavú finančnú odmenu a plaketu. Výsledky ocenenia budú už tradične vyhlásené na podujatí Inovačný rozvoj regiónov 2020.

Viac informácií o podmienkach účasti a možnosti prihlásenia nájdete na webe Žilinskej župy.

Praktické informácie 

Prihlasovanie sa realizuje prostredníctvom stránky www.zilinskazupa.sk, kde je k dispozícií na stiahnutie prihlasovací formulár. Ten treba zaslať

  1. elektronicky na e-mailovú adresu lenka.mravcovavanickova@zilinskazupa.sk
  2. osobným doručením alebo či poštou na adresu:
    Žilinský samosprávny kraj
    Odbor regionálneho rozvoja
    Komenského 48
    011 09 Žilina
    Na obálke uviesť označenie „Podnikateľský zámer - NEOTVÁRAŤ“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj