Žilinčan Milan Minči Paleš zabojuje o pás šampióna K1 v prestížnej pyramíde WGP v Japonsku


Foto: Žilinčan Milan Minči Paleš zabojuje o pás šampióna K1 v prestížnej pyramíde WGP v Japonsku

Bojovník Diamond Gymu Žilina Milan Minči Paleš bude len druhým Slovákom, ktorý sa predstaví v prestížnej pyramíde K1 World Grand Prix v Japonsku. Už 22. marca 2020 ho čaká v Saitame v štvrtej najväčšej krytej hale na svete Saitama Super Arena vyraďovací pavúk, na ktorého konci čaká víťaz pás japonskej organizácie. 

 “Minči” v poslednej dobe zbiera športové úspechy, ktoré v auguste minulého roka vyústili v životný kontrakt s holandskou svetovou bojovou show Enfusion. Ten mu garantuje desať zápasov vrátane jedného titulového v prestížnej thaiboxerskej organizácii. Teraz ho čaká ďalšia životná výzva v K-1.

„Prípravu nemusím výrazne meniť, rozdielov nie je až toľko, akurát tam nemôže byť klinč, takže si súpera chytím maximálne jednou rukou. V príprave chcem ísť aj do zahraničia, ale ešte som sa nerozhodol, kde to pre mňa bude najlepšie. Zvažujem Srbsko alebo Holandsko, dokonca ma pozval aj kamarát, s ktorým som bol takto pred rokom trénovať a on môjho nadchádzajúceho súpera dokázal poraziť. Ihneď mi písal, že mi pomôže pripraviť sa na neho, takže aj Slovinsko zvažuje,“ spresňuje žilinský borec, ktorého by sme mali vidieť aj na domácom turnaji Enfusion 25. apríla v Žiline.  

Súperom bude Žilinčanovi v prvom kole Kido Yasuhiro, ktorý patrí medzi to najskúsenejšie, čo sa v pyramíde predstaví. Minči si je toho vedomý, rovnako tak nástrah, ktoré eliminačný turnaj predstavuje:


„Dúfam, že ak vyhrám zápas, nebudem moc zničený do ďalších - lebo pyramída je zradná, niekedy by aj bol človek lepší a silnejší, lenže z predchádzajúceho zápasu môže byť vyčerpaný alebo zranený. Najlepšie je pre mňa dať K.O.“

Kido bude rozhodne patriť medzi najväčšie zápasové výzvy Paleša, vyniká kvalitnými nohami a práve preto by mohla cesta k víťazstvu viesť cez box. Odhodlanie zvíťaziť v marci žilinskému bombardérovi nechýba: 

„V K1 mám bohatú históriu, pod týmito pravidlami som už boxoval dosť, takže si myslím, že mi je to bližšie ako muay thai alebo box,“ uzatvára Milan “Minči” Paleš.

Predstavenie účastníkov pyramídy K-1 WGP Japan, ktorá prebehne v marci. Zdroj: Diamond Gym Žilina



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu