V obci Čierne došlo k zrážke vlaku s osobným autom, zasahujú všetky záchranné zložky


Foto: V obci Čierne došlo k zrážke vlaku s osobným autom, zasahujú všetky záchranné zložky Foto: Prezídium HaZZ

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline informovalo dnes 12. januára v čase pred 11:30 hod. o dopravnej nehode v okrese Čadca. V obci Čierne došlo na priecestí k zrážke rýchlika s osobným autom. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky.

Hasiči z Čadce momentálne zasahujú pri nehode, ktorá sa stala na železničnom priecestí v obci Čierne, okres Čadca. Pri nehode došlo k zrážke rýchlika a osobného motorového vozidla. V tom čase sa vo vozidle nachádzali dve osoby. Jedna osoba svojim zraneniam na mieste podľahla, druhá osoba utrpela zranenia rôzneho rozsahu,“ informuje Prezídium HaZZ na sociálnej sieti.

Železničná trať je v smere na Žilinu je momentálne uzavretá v oboch smeroch. Osobný vlak Os 3940 (Žilina 11:48 - Skalité 12:57) je v úseku Čadca - Skalité nahradený náhradnou autobusovou dopravou. Rovnako je nahradený aj vlak Os 3949 (Skalité 13:06 - Žilina 14:13) v úseku Skalité - Čadca.


Aktualizácia 16:15 hod.

„Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 18-ročný vodič (z okresu Čadca) viedol osobné motorové vozidlo Škoda Octavia po miestnej komunikácii. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom vošiel na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s prechádzajúcim rýchlikom,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpel 18-ročný spolujazdec z vozidla ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Vodič bol prevezený na ošetrenie. Alkohol u vodiča ani rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Prezídium HaZZ